Annonce
POLITI

Flere cyklister kører i gågaderne: Knap 140 bøder på to dage

Disse cyklister følger reglerne ved at trække deres cykler i Købmagergade - i modsætning til de mange, der for nylig fik bøder i gågaden. Arkivfoto: Christian M. Olsen
- Vi vil også i den kommende tid lave indsatser mod cyklister i gågaderne, lyder det fra politiet.
Annonce

Knap 140 bøder.

Det var resultatet, da nærpolitiet for nylig over to dage havde flere målrettede indsatser mod ureglementeret kørsel i Indre By.

Indsatserne var fokuseret på Strøget, Købmagergade og Fiolstræde, hvor de på to dage gav knap 140 bøder.

Langt den overvejende del blev givet til cyklister, der overtrådte færdselsreglerne ved enten at cykle i en gågade-zone, køre over for rødt eller køre mod indkørsel forbudt-skiltning.

- Strøggaderne er gågader, hvor mange mennesker dagligt færdes, og derfor er det forbudt at cykle der. Men i den seneste tid har vi set, at flere cyklister trodser reglerne. Derfor vil vi også i den kommende tid lave indsatser mod cyklister i gågaderne, så alle kan færdes trygt og sikkert i gaderne, siger leder af nærpolitiet i Indre By, Henrik Moll.

Annonce

Bøder til fragtbiler

Knap 20 af bøderne blev givet til fragtbiler, der fik bøder for at køre i gågaderne efter kl. 11, hvilket ikke er tilladt, for kørsel mod indkørsel forbudt-skiltning og for at køre i Klosterstræde, hvor der er forbud mod fragtbiler med en bredde over 2,2 meter, oplyser politiet.

Politiet har i løbet af sommeren også haft en målrettet indsats på Nørreport Station mod cyklister, der cykler, hvor det ikke er tilladt.


I den seneste tid har vi set, at flere cyklister trodser reglerne. Derfor vil vi også i den kommende tid lave indsatser mod cyklister i gågaderne.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce