Annonce
NATUR

Flere træer i byen: Nu kan du få et træ af kommunen

Nu er der igen åbnet for, at man kan få partnersskabstræer af kommunen. Foto: Jan Jørgensen/Ritzau Scanpix
Der er over 1.500 såkaldte partnerskabstræer i København - men kun tre i Indre By. Nu åbner kommunen for nye partnerskaber om træer i byen.
Annonce

Du får et træ af kommunen og skal så selv stå for at plante, passe og pleje det i en treårig periode.

Sådan lyder i store træk ideen af partnerskabstræer i Københavns Kommune. Efter to års pause er det nu igen muligt for borgere, boligforeninger og virksomheder at fået partnerskabstræ af kommunen.

Modellen blev introduceret i 2016, hvor der blev indgået aftaler om 1.517 træer fordelt over hele byen - men kun tre i Indre By. Områderne med de store villakvarterer, Amager og Valby, har for nuværende flest træer med henholdsvis 688 og 461 træer.

Annonce

Sat i bero

I 2018 blev Partnerskabstræ-projektet sat i bero på grund af statens anlægsloft, men da anlægsloftet tidligere på året blev fjernet for at få gang i økonomien igen i kølvandet af COVID19-situationen, har Københavns Kommune valgt igen at sætte gang i muligheden for at plante et eller flere Partnerskabstræer.

- Det er herligt, at vi igen kan sætte gang i muligheden for at plante partnerskabstræer, for de tæller med i vores plan om der skal være flere træer i København. Hvert eneste træ er jo med til at gøre byen grønnere til glæde både for træets ejer og for andre københavnerne, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.


Det er herligt, at vi igen kan sætte gang i muligheden for at plante partnerskabstræer, for de tæller med i vores plan om der skal være flere træer i København.

Ninna Hedeager Olsen


Alle borgere, boligforeninger, boligorganisationer og erhvervsvirksomheder kan søge om at få et træ, hvis de råder over et privat areal i Københavns Kommune, hvor de vil plante træet eller træerne.

Man ansøger online på www.kk.dk/partnerskabstrae

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce