Annonce
Indre By

Folketingskandidater har sneget sig op i lygtepælene med EU-kandidaterne

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce

VALGPLAKATER: Traditionen tro er der rift om byens bedste pladser, når der skal hænges valgplakater op, men reglerne siger, at der ikke må hænges noget op, før valget er udskrevet. Nu er der jo så de berømte undtagelser til reglen, for der er sådan set blevet udskrevet et valg, nemlig Europaparlamentsvalget, og i lørdags var det så tid til at hænge valgplakater op for EU-kandidaterne.

Kigger man rundt i de københavnske lygtepæle, er det dog ikke kun EU-kandidaterne, der pryder bybilledet, for med et snarligt folketingsvalg har nogle smarte kolketingskandidater allerede erhvervet sig nogle af de gode lygtepælspladser. Således kunne man lørdag læse følgende tekst på valgplakater tæt ved Københavns Rådhus:

»Europa - Det kan noget. X ved B«

Ord, der er skrevet med tuschmalede blokbogstaver på bagsiden af en valgplakat for Radikale Samira Nawa, der dermed lynsnart kan vende dem om, når statsminister Lars Løkke Rasmussen trykker på valgknappen. Men er det et smart trick eller snyd? Selv kalder kandidaten det for genbrug. Til TV 2 Lorry siger hun:

»Det er jo genbrug. Tanken er at fra i går klokken 12 hængte vi plakater op til Europaparlaments-valget. det har jeg gjort med et Europabudskab, og så er der et foto af mig på bagsiden, så de kan genbruges, når der kommer et folketingsvalg. Og det gør der jo snart,« lyder forklaringen.

Klokkeklar overtrædelse

Og Samira Nawa er langtfra den eneste politiker, der har luret fidusen med at score de gode plakatpladser. Eksempelvis har Socialdemokratiet hængt to valgplakater op ved siden af hinanden, hvor den ene er for en EU-kandidat og den anden er for er en folketingskandidat. Selv statsministeren kom i weekenden op at hænge i nogle vestsjællandske lygtepæle - dog ved en fejl, lød efterfølgende.

Genbrug og fejl eller ej, så er det en klokkeklar overskridelse af reglerne ifølge Niels Nørgaard Kristensen, der er lektor ved statskundskab på Aalborg Universitet, til TV2.dk siger han:

»Man må simpelthen ikke hænge plakater op til folketingsvalget, før valget er udskrevet. Det er klokkeklart. Den kan ikke gradbøjes.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce