Annonce
Indre By

Forening giver Arbejdermuseet økonomisk indsprøjtning: - Det er enormt motiverende

Arbejdermuseets direktør Søren Bak-Jensen glæder sig over den store opbakning. Foto: Benedicte Lorenzen
Gode venner af Arbejdermuseet har indsamlet mange hundrede tusinde kroner. Direktøren jubler.
Annonce

Som så mange andre museer i København har Arbejdermuseet haft det svært under coronakrisen, hvor nedlukning har gjort et alvorligt indhug i billetindtægterne. Det har bragt den gamle institution i en vanskelig økonomisk situation, men nu er der hjælp på vej.

I maj startede foreningen Arbejdermuseets Venner nemlig en indsamling til fordel for Arbejdermuseet, som skulle sikre, at museet kom helskindet igennem krisen. Nu kan museets direktør, Søren Bak-Jensen, så fortælle, at der i alt er blevet samlet 738.418 kroner ind.

- Venneforeningens bestyrelse har gjort en kæmpe indsats for at gøre opmærksom på de alvorlige økonomiske udfordringer, som nedlukning og restriktioner har sat Arbejdermuseet i, og som vil påvirke os i lang tid fremover, skriver direktøren på museets Facebook-side og kalder opbakningen for 'enormt motiverende'.

- Jeg vil gerne sige tusind tak til alle, som har bidraget. Det er skønt at mærke, hvordan der dag for dag kommer flere besøgende, som gør brug af de mange sommeraktiviteter, lyder beskeden.

De mange donationer, der er kommet fra mere end 1.400 enkeltpersoner, faglige klubber, lokalafdelinger og organisationer, er kommet i hus gennem annoncer, breve, forskellige netværk og en støttekoncert.

Arbejdermuseet genåbnede tirsdag 26. maj og er ved at være oppe i omdrejninger igen. På grund af covid-19 har museet dog iværksat en række tiltag, som skal begrænse smitterisikoen. Blandt andet må der kun være 150 personer på museet ad gangen, ligesom børneafdelingen, Børnenes Arbejdermuseum, holder lukket på ubestemt tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce