Annonce
MAD OG DRIKKE

Gorms guldkorn: Her er teknikken bag alle pizzaers moder

Nu kan du også få Gorms pizzaer i supermarkedet. Hvis du hellere vil bage dem selv, får du også pizzabagerens guldkorn til den perfekte pizza. PR-foto
Pizzakokken Gorm Wisweh er klar med en ny omgang guldkorn. Og så får du opskrifter på lækre pizzaer, du kan bage derhjemme. Velbekomme.

- De to store P'er i mit liv lige nu er Pokémon og Pizzaer.

Sådan siger kokken Gorm Wisweh i denne måneds videohilsen Gorms Guldkorn på KøbenhavnLIV, som du kan se herunder.

Nu hvor kokken og pizzabagerens restauranter i vid udstrækning kører take away, så har Gorm god tid i køkkenet. Derfor lancerer han nu ferske pizzaer til at bage derhjemme under navnet 'Take Me Home by Gorm's' i detailhandlen.

Og så disker han her op med opskrifter på pizza til KøbenhavnLIVs læsere. Du finder dem under videoen.

God fornøjelse - og velbekomme.

Annonce

Pizzadej på durumhvede

Dette er den nemme dejopskrift. Faktisk gør vi det ikke så meget anderledes i Gorm's-restauranterne, dog baserer vi vores opskrift på surdej og lader det koldhæve over natten for udvikle den optimale smag i pizzabunden. Men man kan altså godt springe den lange proces over og stadig få udmærket resultat.

Ingredienser til 2-4 pizzaer

  • ½ dl surdej
  • 20 gr. gær
  • 2 dl vand (koldt)
  • 1 tsk. Sukker kan undlades
  • ca. 250 gr mel. Gerne typo 00, den klassiske pizza, pastamel
  • ca. 150 gr Semola (Grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel
  • 1 spsk salt med top

Fremgangsmåde: Bland vand, gær, surdej og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af kan undlades. Når det er opløst tilsæt- tes ½-delen 00-mel og semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.

Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower - eller girlpower. Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.

Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt- størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt). Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.

Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal ret- te sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.

Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud. Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion!

Annonce

En god frisk tomatsauce

Ingredienser:

  • 1/2 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk tomat
  • 1 dåse flåede tomater
  • Lidt frisk basilikum med stængler (man kan bruge den tørrede version, men smagen er derefter)
  • Evt. lidt tørret timian og oregano hvis det nu alligevel står på hylden
  • 1 lille dåse tomatpure ca. 15-20 gr.
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde: Alt sammen blandes i en skål og blendes med en stavblender eller lignende.

Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen (hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå). Smag til med salt og peber.

(Har man tomatsovs til overs, når man er færdig med sin pizzabagning, så gem resterne til dagen efter, det gælder også hvis man nu skulle have lidt dej tilovers. Bag boller af dejen og varm tomatsovsen op med lidt fløde + evt. lidt vand samt chili. Så har du dejlig tomatsuppe og hjemmebagte boller).

Annonce

Teknikken bag alle pizzaernes moder: Pizza Margherita

Ingredienser:

  • 160 gr. dej
  • Tomatsovs lavet med kærlighed
  • 4-5 cherrytomater
  • ½ af den bedste mozzarella du kan opstøve (ca. 100 gr.) Brug i hvert fald frisk mozzarella, ellers kommer der en italiensk mama efter dig!
  • Frisk basilikum
  • God olivenolie
  • Flagesalt og peber

Fremgangsmåde: Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.

Pluk mozzarellaen og fordel jævnt over bunden.

Put cherrytomaterne halverede cherrytomater på hist og her. Dryp med lidt olivenolie.

Bages på opvarmet bagesten ved 300 grader i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød.

Eller så varm, ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt.) Har man ikke en ovn der kan gå til 300 grader så indstil den så tæt på du kan komme. Det normale vil være 275 grader, men bagetiden er så naturligvis lidt længere.

Har du ikke en bagesten så prøv at forbage bunde uden fyld på 1-2 min og læg så dit fyld på. Så skulle du stadig få en rigtig lækker sprød pizza.

Når pizzaen en gylden og sprød tages den ud og anrettes med frisk basilikum, basilikumolie og smages til med salt og peber.

Ciao Bella!!!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce