Annonce
Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Vores anbefalingsunivers Byens Bedste LIV har besøgt byens forskellige barer for at finde ud af, hvad du skal vælge, når du helt uden restriktioner kan gæste byens beværtninger ud på de sene nattetimer. Foto: Dina Solovey
Det frie liv uden corona-restriktioner er tilbage, og det giver for alvor anledning til at besøge byens barer. Vi har samlet 11 cocktailbarer, som er værd at besøge.

Der er et hav af muligheder, når du leder efter en drink, en øl eller et godt glas vin i hovedstaden. Derfor har Byens Bedste LIV været rundt omkring i byen for at samle et udpluk af cocktailsteder og vinbarer, som inspiration til hvor du skal fejre genåbningen af nattelivet.

1 Duck and Cover Cocktailbar, Vesterbro

Duck and Cover er en cocktailbar beliggende i en kælder på Vesterbro. Indretningen er inspireret af 1950'erne og deres cocktails indeholder ofte akvavit eller lokal spiritus. Foto: Duck and Cover

I en kælder på Vesterbro ligger Duck and Cover bar. Baren er indrettet med reference til 1950'erne og bygger på idéen om en gammel bunker med inspiration fra den amerikanske infomercial "Duck and Cover". Se videoen på YouTube her.

Baren er altså et oplagt sted at søge ly fra den travle by, for at indfinde sig i danske designklassikere med en skarp cocktail i hånden.

Når det gælder Duck and Covers cocktails, er der ikke sparet på alkoholen. De er glade for at anvende akvavit, selv om mange nok har et ambivalent forhold til den skønne snaps. Men den opnår en helt ny klang, når den for eksempel mixes til favoritten 'Across the Equator' med akvavit, sød madeira og absint.

Ejeren, Kasper Høgh, anbefaler også deres Tikki cocktail med fem slags rom eller en klassisk Dry Martini, som serveres i bedste Bond-stil med en oliven på pind.

Duck and Cover ligger på Dannebrogsgade 6 og har åbent torsdag til torsdag kl. 16-01 og fredag og lørdag til klokken to.

Læs mere og find Duck and Cover her.

2 Curfew, Vesterbro

Curfew er en såkaldt speak easy bar, hvor du skal igennem en stor bogreol, for at finde ind i den 20'er inspirerede cocktailbar. Foto: Curfew

Hvis du er draget af god storytelling og oplevelsesdesign skal du søge mod Curfew på Vesterbro. Her finder du stor bogreol fyldt med gamle bruner bøger, som du i bedste Narnia-stil skal skubbe til side, for at åbne ind til en tidslomme fra 1920'erne.

⁠Curfew er nemlig inspireret af de mange skjulte barer, der opstod under forbudstiden i USA, hvor alkohol var forbudt. Barerne blev kaldt for "speak easy barer", da du både skulle kende gemmestedet og bruge kodeord for i alt hemmelighed at drikke øl og cocktails.

Manden bag den gennemførte bar er portugisiske Humberto Marques, som er lige så detaljeorienteret, når det kommer cocktails.

⁠Da Byens Bedste LIV besøgte Curfew anbefalede Humberto en smuk 'Curfew Punch' serveret i en lille orientalsk sølvkande, en negroni-inspireret 'Doppelganger'-cocktail og en spicy 'Devils Torch', som serveres i et lille pepperformet skrin, som åbnes, og drikkes med et argentinsk te-sugerør.

Der er over 50 cocktails at vælge mellem, når du besøger den hemmelige bar og plads til 100 gæster bag bag bogreolen.

Curfew ligger på Vesterbrogade 20 og har åbent til klokken 02 fra torsdag til lørdag.

Læs mere og find Curfew her.

3 Old Irish Pub, Vesterbro

Old Irish Pub på Vesterbro ligger over for Tivoli, hvor du er sikret en kæmpe fest med stort dansegulv og gode tilbud på både cocktails og øl. Foto: Sine Bindslev Caspersen

Har du ikke sat dine ben på én af Old Irishs pubs, er det måske på tide. De har 18 pubber i alt hvoraf fire af dem ligger på Sjælland på henholdsvis Frederiksberg, Amager, Vesterbro samt den helt nye på Damhuskroen i Rødovre.

Lige gyldig hvilken Old Irish Pub du vælger, er du sikret en uformel stemning og fest hele natten med de bedste hits fra 80'erne og 90'erne. På Vesterbrogade gæster særligt udvalgte musikere fra England og Irland baren hver weekend, for at skabe en autentisk irsk koncertoplevelse.

Dansegulvet er stort nok til at du kan udfolde alle dine bedste dansetrin, men du må også gerne danse på bordene, som faktisk er indikator for en god Old Irish oplevelse.

Når tørsten skal slukkes er det oplagt at kaste sig over en Guiness øl, som også kaldes den sorte øl fra Irland. Er du ikke til øl har Old Irish også altid forskellige tilbud, hvor Strawberry Daquiri er en populær tørstslukker.

Fra 1. september er natten endnu engang lang, da Old Irish pub har åben til klokken 05 fredag og lørdag.

Læs mere om de forskellige pubs her.

4 Gamble, Frederiksberg

Ejerne af Gamble, Sebastian og András, har beriget Frederiksberg med en cocktailbar med masser af storytelling og unikke cocktails. Foto: Dina Solovey

Gamble er en dunkel men hjemmelig cocktailbar på Frederiksberg. Her skal du gå på opdagelse i menukortet, hvor du finder en gennemført historie til hver cocktail, som alle er skabt med inspiration fra en person, film eller fortælling.

Du finder ingen klassiske gengangere, da alle cocktails er selvopfundne. Prøv eventuelt en 'Pink Panter' hvoraf navnet afslører inspirationen eller 'Sex On The Nile' inspireret fra oldtidens Egypten.

Prøv også deres 'Heisenberg' cocktail, som har fået sin inspiration fra den populære Netflix-serie Breaking Bad, der serveres i et reagensglas og skifter farve når den mixes.

Indretningen hos Gamble er også præget storytelling med referencer til de cocktails, du finder på menukortet. Eksempelvis billedet af Marla Singer fra filmen Fight Club, der knytter sig til deres 'Space Monkey' cocktail.

Navnet "Gamble" er opstået, da ejerne Sebastian og András, valgte at tage springet som selvstændige uden en plan B at falde tilbage på, og brugte hele deres opsparing på at starte deres drøm af en cocktailbar.

Gamble er også jazz-fans, og har glædet sig til restriktionernes fald, så de kan genoptage deres jazz-torsdage hver torsdag klokken 19.00.

Gamble ligger på H. C. Ørsteds Vej 63 har åben onsdag til lørdag med seneste lukketid til klokken 02.

Læs mere om Gamble her.

5 Trianglen No. 7, Østerbro

Trianglen vinbar har fra maj måned fået tre nye ejere, som importerer vin fra hele verden. Foto: Sine Bindslev Caspersen

På Østerbro kan vi anbefale at besøge Trianglen No. 7, som åbnede tilbage i maj.

Der er trioen Theis, Lasse og Kristine, som har overtaget den tidligere vinbar, som lå i samme lokaler, men som noget nyt importerer Trianglen No. 7 vin fra hele verden.

På den måde mener de tre vinelskere, at de favner et brede publikum, hvor både vin-nørder og simple livsnydere kan komme og drikke et glas vin i solen.

Kristine producerer også selv vinen La Festeggiata, som du selvfølgelig også kan købe på glas.

⁠Er du ikke til vin fører Trianglen No. 7 også øl fra brandet Slowburn, cocktails og så vil Theis gerne slå et slag for et godt glas sherry.

Trianglen No. 7 ligger har åben til ⁠⁠fra tirsdag til lørdag til klokken 22.00

Læs mere om Trianglen No. 7 her.

6 Paloma, Nørrebro

Paloma Vermuteria er en cool café på Guldbergsgade, som har specialiseret sig i vermut, både i sin rene form og i cocktails. Foto: Sine Bindslev Caspersen

Paloma Vemuteria er en bar i bedste Nørrebro-stil; rå og cool med speciale i vermut.

Vermut (eller vermouth) er vin tilsmagt med forskellige krydderier og urter, hvor særligt malurt er kendetegnet for vermut.

Paloma serverer deres vermut på is med danskvand som sidevogn, men du kan også vælge mellem en række cocktails med og uden vermut.

Da Byens Bedste LIV besøgte Paloma, præsenterede den amerikanske barmanager, Logan Flatte, deres lyserøde Paloma cocktail med tequila og grapefrugt og deres Vermut Sour med vermut og gin, som han synes, du skal kaste dig ud i, når du besøger den hyggelige bar.

Hver måned gæster en af byens bartendere Paloma, og sætter fokus på en særlig drink. Temaet kan tolkes ud fra Palomas ret seje Instagram-profil, som er super gennemført og cool.

Paloma ligger på Guldbergsgade 51A, har åbent tirsdag til søndag, hvor de fredag og lørdag lukker klokken 24.00

Tag et kig på Palomas profil her.

7 Pompette, Nørrebro

Pompette på Nørrebro er en vinbar, som udelukkende sælger naturvin. Pompette har også har et stort vinkøleskab med mange finurlige flasker at tage med hjem.  Foto: Sine Bindslev Caspersen

Nørrebro har mange små perler og vinbaren Pompette er én af dem. Væggene er slidte på den fede måde og bærer præg af alle de andre tapeter og farver rummet har haft fra tidligere erhvervsmål.

Navnet er en fransk betegnelse for de røde kinder, kvinderne får, når de bliver en smule små-beruset.

Pompette sælger udelukkende naturvin, og for dem som ikke helt er med på naturvin-dillen endnu, er det filosofien om, at vinen skal være så ren som mulig, ved ikke at anvende nogle former for kunstgødning, pesticider eller svovl og derved lade biodiversiten vokse omkring vinstokkene.

Smagen er derfor også helt naturlig, og kan for nogen være en anderledes vinoplevelse, men det skal ikke afholde jer for at kaste jer ud i et glas rød, -hvid eller orangevin til 50 kroner glasset.

Du kan også dykke ned i Pompettes store vinkøleskab, hvor du finder stort udvalg at naturvine med finurlige etiketter⁠⁠, som der ofte ikke er produceret ret mange flasker af.

Du finder Pompette på Møllegade 3.

Du kan læse mere om dem her.

8 Whammy Bar, Amager

Whammy Bar på Amager har atmosfære som et værtshus i 70'erne, men med et moderne drikkerepertoire, og er blevet kåret som Årets Bar. Foto: Sine Bindslev Caspersen

Vores anbefalingsunivers har været forbi Amager, for at se nærmere på Whammy Bar, som åbnede i 2016 og er startet af pladeselskabet Crunchy Frog og ejeren af spillestedet Rust på Nørrebro, Morten Varano.

Derfor har Whammy Bar et bankende musikalsk hjerte, hvor du kan forvente indie rock, et stort udvalg af 7-tommer vinyler sammen med øl, cocktails og vine.

Whammy Bar minder om værtshus fra 70'erne, hvor man sidder ned, snakker og kommer hinanden ved. Baren er indrettet med mørkebrune træborde og stole og orange, prikket tapet på væggene, som flere bands har brugt som baggrund til coverbilleder.

Drikkevarerne hos Whammy Bar er dog knap så 70'er artige, og i 2017 blev baren kåret som Årets Bar af Politiken, som gives ud fra brugerafstemninger.

Her anbefaler Whammy selv deres ‘Dirty Pink Limonade’ med aperol, vodka og citron og deres ‘Whammy Margarita’ toppet med cava og hjemmelavet sugarspice krydderi i kanten.

Du finder Whammy Bar på Østrigsgade 13. De har åben alle dag med udvidet åbningstider frem til klokken 02.00 fredag og lørdag.

Du kan læse mere om Whammy Bar her.

9 Palæ Bar, Indre By

Palæ Bar er kendetegnet ved den flotte røde facade og den ægte værtshusånd med ølhaner, smørrebrød og nærværende samtaler. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Vi har været forbi det knap 40 år gamle værtshus, som i alle årene har bevaret sin skønne røde facade og ægte værtshusånd, hvor eneste ændring er et indendørs rygeforbud.

Her er smørrebrød til frokost med selvbetjening i køkkenet, øl på fad og på flaske og rom der varmer næsten lige så meget, som den velkomst du får af Peter Fredholt, der har været ejer af Palæbar i de sidste 15 år.⁠ ⁠

Værtshuset er fuld af historie da mange politikere, musikere, skuespillere og kunstnere er kommet her gennem tiden, og nogle har markeret sin tilstedeværelse med et maleri eller andet pynt.⁠ ⁠

Palæ Bar er også en jazzbar, som hvert år uddeler den eftertragtede Palæ Bar Jazzpris, som desværre ikke kunne uddeles i år på grund af corona. ⁠Derfor har de glædet sig til 1. september, hvor det igen er muligt at afholde søndagsjazz koncerter.

Palæ Bar ligger i Ny Adelgade 5 og har åbent alle dage fra klokken 12.00 og efter restriktionernes ophævelse kan du nu gæste baren helt frem til klokken 03 om lørdagen.

Læs mere om Palæbar og deres jazzprogram her.

10 Bar Deco, Indre By

Cocktailbaren Deco ligger i Ny Adelgade og serverer både klassiske kendinge og egne signatur cocktails med nye twists. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

På trods af sin high end placering med D'Angleterre på den ene side og Chanel på den anden, er Bar Deco ikke finere end de er klar til at rafle om deres cocktails.

Her er der dømt både klassiske kendinge og særlige signatur cocktails i et moderne værtshus med cool og afslappet indretning, og de fik da også prisen som Byens Bedste Cocktailbar fra AOK i 2019.

For at være sikre på at have byens bedste cocktails har Deco allieret sig med en stærk spiller på området. Nemlig den franske barchef, Berenger Roth, som har konkurreret om titlen som verdens bedste bartender i den internationale bartenderkonkurrence, World Class.

Gæster du Deco Bar kan vi anbefale at prøve deres signatur Negroni med grapefrugt, kaffe og cacao nibs serveret med en stor isblok med Decos eget stempel.

Kast dig også ud i deres Peaches n' Cream cocktail med masser af rom og kokos.

Er du sulten kan en klassisk Bloody Mary måske friste, som kan beskrives som en spicy grøntsagsjuice med mezcal.

Deco Bar ligger i Ny Adelgade 5B og har åben fra tirsdag til lørdag med seneste lukketid lørdag nat klokken 02.00.

Læs mere om Deco Bar her.

11 Dorsia, Indre By

Dorsia på Kattesundet i Indre By er klar med drinks og flasker i lange baner efter 17 måneders nedlukning. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Nogen, som virkelig har glædet sig til nattelivets genåbning er natklubberne, og én af dem er Dorsia i Indre By.

Dorsia har en japansk flamboyant indretning med kirsebærblomster, masser af neoskilte og lys der til sammen skaber en eksklusiv club vibe!⁠ ⁠

Her skal du selvfølgelig indtage dansegulvet, og sippe drinks helt til klokken 05.00.

Her anbefaler Dorsia deres søde og lyserøde 'Love Jam' cocktail eller deres syrlige 'Japanies Passion' cocktail.

Skal det være den helt vilde aften, kan du bestille en VIP pakke med privat indgang til dansegulvet med masser af flasker og underholdende værter og værtinder beklædt i dragter med lys.

Efter 17 måneders nedlukning er der selvfølgelig tænkt nye tanker hos Dorsia, som går efter en mere "houset" stil med phytrance musik, og så skal det være en oplevelse af besøge Dorsia. Derfor kan du forvente overraskende happenings, hvor lyset slukkes og en særlig person, optræden eller hændelse sker.⁠

Dorsia ligger på Kattesundet 4 og har åben torsdag til lørdag fra klokken 23.00 til 05.00.

Du kan læse mere om Dorsia her.

Annonce
Annonce
BYENS BEDSTE LIV

Gløgg dig gennem byen

Annonce
Annonce
Indre By

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce
Forsiden netop nu
byens bedste liv

Byens hyggeligste vinbar ligger i en kælder i Vendersgade

Kommunalvalg

Markant stigning i antallet af brevstemmer i København

Indre By

Djævlens køkken genåbner som pop-up restaurant med Michelin kok

Byens Bedste LIV

Nyt dinnerclub-koncept for festglade +30-årige er åbnet på Toldboden

Indre By

Ny pop-up restaurant åbner på Vesterbro med cocktails og tapas

Indre By

9 steder du kan spise middag mortensaften

Indre By

Umut Sakarya:  - Nogle gæster er modbydelige, når det kommer til sovs!

Byliv

Nicolas Cosedis viser København fra en helt eksklusiv vinkel

Indre By

10 steder med snacks, mad og øl til Kulturnatten

Byens Bedste LIV

Kina Kim elsker kaviar fra D’Angleterre og medister i svøb fra pølsevognen på Amagertorv

Indre By

Vær klar med fjerboa og Peaky-Blinders hat til Gatsby-fest i Odd Fellow Palæet

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Byens Bedste LIV

Ekstra høje kager med karamelfyld og toppings: Cinnister opfylder selv den værste sukkertrang

Indre By

Spil minigolf splitternøgen

Indre By

Gorm Wisweh: - Det er lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøst

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Annonce