Annonce
Storkøbenhavn

Hædret med pris: - Mads Nørgaard har sat sit præg på København

Mads Nørgaard har i en årrække været en central spiller i den københavnske modeverden. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Modeskaberen Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit for sig store engagement som forkæmper for et smukt og unikt København.

KØBENHAVN: Han har en udpræget sans for godt design, og som en driftig handelsmand med kærlighed til byen har modeskaberen Mads Nørgaard gennem årtier varetaget Københavns interesser.

Nu har han modtaget prisen CPH City Spirit, der bliver uddelt en gang om måneden af KCC – KBH Commerce & Culture til en institution, forretning eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt område.

Og det gør Mads Nørgaard, der grundlagde sin egen butik i 1986 og er tredje generation i Nørgaard. Farfaren grundlagde ’Sørgemagasinet’ under krigen i 1944, og faren åbnede ’Nørgaard Paa Strøget’ i 1962. Begge med den samme adresse, som damebutikken på Amagertorv har i dag.

Annonce

Æstetisk øje

Parallelt med sin succesfulde modevirksomhed har Mads Nørgaard – nøjagtig som sin far, modeskaberen Jørgen Nørgaard – været engageret i byens udvikling. Han har blandt andet tidligere siddet i KCC’s bestyrelse.

- Prisen denne gang går til Mads Nørgaard, der gennem mange år har været forkæmper for et smukt og unikt indre København og i den grad har været med til at sætte sit præg på København og den københavnske modescene, lyder det fra KCC-direktør John Hansen, der i sin tale ved prisoverrækelsen havde masser af lovord over for Mads Nørgaard.

Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit af John Hansen fra KCC. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

- Din ydmyghed med begge ben på jorden, dit æstetiske øje, din trang til at iværksætte, tænke bæredygtighed og så dit meget behagelige væsen er alt sammen superlativer, vi kan hægte på dig, sagde John Hansen i sin tale til prismodtageren.

Annonce

Ind med modermælken

Engagementet i byen har Mads Nørgaard med egne ord 'fået ind med modermælken'. Hans far, Jørgen Nørgaard, var tidligere formand for KCC og holdt ikke igen med at sige sine meninger om byens ve og vel. Det gør Mads Nørgaard heller ikke.

- Vi elsker at være herinde, og jeg vil gerne bidrage til, at det skal være en god oplevelse at komme ind og besøge Strøget, siger Mads Nørgaard.

- Det er helt vildt vigtigt, at vi har en mangfoldig by. Der skal både være plads til Sanger-Søren og Saint Laurent ved siden af hinanden. Der skal både være plads til den velfriserede ende af Strøget op mod Kongens Nytorv og Pisserenden med sin latiner-kvarterstemning, siger Mads Nørgaard.

Han oplever dog, at byens fornemste handelsstrøg sine steder er ved at 'gå op i hat og briller', som han udtrykker det.

- Hvis alt det, man ser i den ende af Strøget, der går op mod Rådhuspladsen, er lovligt, så er der brug for, at reglerne bliver lavet om. Hvis ikke, så er der brug for nogen, der håndhæver reglerne, siger Mads Nørgaard, der mener, at der brug for en helhedsplan for Strøget.


Det er helt vildt vigtigt, at vi har en mangfoldig by. Der skal både være plads til Sanger-Søren og Saint Laurent ved siden af hinanden.

Mads Nørgaard


- Jeg håber på, at politikerne - i respekt for mangfoldigheden - kan få skabt en ambitiøs helhedsplan for Strøget, der beskriver, hvad vi vil med gadehandel, udeservering, bilfri middelalderby og alle de andre ting, der er med til at forme byen.

- Man skal huske på, at det tøj, vi sælger, ofte ikke er noget, kunderne står og mangler, og hvis man tilmelder sig et nyhedsbrev, kan man sikkert få 10-20 procent rabat et sted på nettet. Derfor er det virkelig vigtigt, at der er helt fantastisk herinde; at der er et varieret vareudbud og at her er rart at være, siger han.

Mads Nørgaard modtager CPH City Spirit af John Hansen fra KCC. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

City Spirit of the Month

KCC - KBH Commerce & Culture - uddeler hver måned prisen 'Copenhagen City Spirit' til en virksomhed, organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt distrikt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.

Tidligere modtagere:

Den Kinesiske Butik v/ Gert Helsholt

Tissemænd- og koner, De bemandede toiletter, Amagertorv og Nyhavn

Rundetaarn

Group 88

Kgl. Hofjuveler P. Hertz

Restaurant Maven, Krogs Fiskerestaurant og Restaurant Vingaarden v/ Thomas Gaarde

Hattebutikken Petitgas

Stromma

Reffen

Mads Nørgaard

Conditori La Glace

Sømods Bolcher

Annonce
Annonce
Indre By

10 steder med snacks, mad og øl til Kulturnatten

Annonce
Annonce
Byens Bedste LIV

Kina Kim elsker kaviar fra D’Angleterre og medister i svøb fra pølsevognen på Amagertorv

Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Vær klar med fjerboa og Peaky-Blinders hat til Gatsby-fest i Odd Fellow Palæet

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Byens Bedste LIV

Ekstra høje kager med karamelfyld og toppings: Cinnister opfylder selv den værste sukkertrang

Indre By

Spil minigolf splitternøgen

Indre By

Gorm Wisweh: - Det er lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøst

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Byens Bedste LIV

Skal du have drinks med vennerne? Hoteller inviterer københavnerne indenfor

Byens Bedste Liv

Det er blevet billigere at være sulten i hovedstaden

Indre By

Prinsesse Marie holdte tale om madspild til åbningen af Copenhagen Cooking

Byens bedste liv

- Det hele behøver ikke altid at være så fancy pancy at gå ud at spise

Annonce