Annonce
112

Helikopter i luften og ekstra betjente på gaden: Politiet sætter ind mod gaderæs

Der var 30 motorcykelbetjente ude i storkøbenhavnsområdet sidste weekenden i en indsats mod gaderæs. Her ses tre betjente på færdselskontrol på Folke Bernadottes Alle på Østerbro. Foto: Steen Hansen
Sæsonen for gaderæs er gået i gang til stor gene og bekymring for byens beboere. Politiet er opmærksomme på problemet og har allerede haft en større indsats for at has på fænomenet.

Undrede du dig over, hvad det var for et luftfartøj, der hang lavt over byen sidste lørdag? Svaret er, det var politiets helikopter, der var ude for at spotte de bilister, der bruger gader og stræder til at køre ræs.

Weekendens indsats var koordineret mellem politikredsene på hele Sjælland. Alene fra Københavns Politi var de 30 motorcykelbetjente ude i Storkøbenhavn i weekenden, og politiet har fået et nyt redskab, de oplever, har en vis effekt.

- Det her med at kunne beslaglægge køretøjer, det er noget, der virker. Selvfølgelig går vi efter 'muskelbilerne', som banderne kører i. Men de andre, der kører 110 kilometer, hvor man må køre 50, de har sat sig så langt ud over, hvad der acceptabel adfærd, at deres biler tager vi også, siger sektionsleder i København Politi Peter Veje.

Annonce

Vil have has på ræs

Vi har tidligere beskrevet, hvordan gaderæsene er meget velorganiserede. Blandt andet kommer der spottere ud og tjekker, der ikke er noget politi, før bilisterne kører om kap.


Vi skal nok få dem taget. Ræs skal væk fra gaden

Peter Veje


Kilder i ræs-miljøet fortæller, at den nye tendens er, at man skruer sin nummerplade af. På den måde mener deltagerne, det er sværere for politiet at fange, hvis de prøver at stikke af fra politiet.

Det er dog ikke noget, politiet føler sig specielt pressede over.

- Når man kører rundt uden nummerplade, vil enhver politibil stoppe en. Men det er jo en mærkelig holdning at sidde og udtænke noget, så man kan bryde loven. Vi skal nok få dem taget. Ræs skal væk fra gaden, siger Peter Veje.

Annonce

Biler er en social ting

Et af problemerne med gaderæs er, at det er en populær publikumsbegivenhed. Folk kommer langvejs fra for at se på bilerne. Og det er ikke ulovligt at elske hestekræfter.

- Bilinteressen er en social ting, og det primære er ikke nødvendigvis at køre ræs. Men så er der nogle tosser, der kører hasarderet, og så bliver vi nødt til at blokere det. Det er sket ude på Amager Strand, hvor man nu ikke længere kan køre ind efter klokken 21, fortæller Peter Veje.

Københavns Politi fortsætter sit fokus på bilræs med både synlig og ikke synlig patruljering.


det er jo en mærkelig holdning at sidde og udtænke noget, så man kan bryde loven

Peter Veje
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu bliver hotelrenovering til pop up-udstilling

Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce