Annonce
BYLIV

Hippolyta: Tokyo Blue stiller skarpt på repræsentationen af kvinder i byrummet på Kvindernes Internationale Kampdag

Kunstinstallationen Hippolyta vises på soklen under Rytterstatuen af Christian IX i perioden 6. til 8. marts. Foto: Tokyo Blue
Kunstgruppen Tokyo Blue går 6. til 8. marts i dialog med et af hovedstadens mange monumenter i forhold til repræsentationen af kvinder i både historieskrivning og byrum på kvindernes internationale mærkedag.

Kvindernes Internationale Kampdag markeres i år mandag 8. marts, og grundet coronapandemien vil langt de fleste arrangementer foregå virtuelt. Men i København vil borgere have muligheden for at opleve den internationale kampdag live.

Der vil nemlig blive vist en kunstinstallation ved navn Hippolyta, der vises på Christiansborg Ridebane ved siden af Christiansborg Slot på Slotsholmen i København. Det bemærkelsesværdige ved slottet er, at der bagved ligger et mindre stykke verdenshistorie i form af en rytterstatue af Christian IX. Værket er skabt af Anne Marie Carl-Nielsen, og den danske kunstner er formentlig den første kvinde på verdensplan, der har udført denne prestigefulde opgave.


I kølvandet på Black Lives Matter-bevægelsen er der et øget fokus på, hvem der repræsenteres i vores byrum.

Helle Frøjk Knudsen og Silla Findstrøm Herbst


Annonce

Vigtig diskussion om køn

Helle Frøjk Knudsen og Silla Findstrøm Herbst fra Tokyo Blue fortæller således om kunstinstallationen Hippolyta.

- I kølvandet på Black Lives Matter-bevægelsen er der et øget fokus på, hvem der repræsenteres i vores byrum. Den diskussion er også vigtig som en generel debat om køn og repræsentation. Hippolyta er både en hyldest til Anne Marie Carl-Nielsen, foregangskvinden bag statuen, og kvinderne fra hendes samtid. Den er samtidig et bud på en kunstnerisk dialog med ét af vores mange monumenter, siger de to kvinder fra Tokyo Blue.

Hippolyta kan opleves fra klokken 18.00 til 23.00 på Rytterstatuen af Christian IX på Christiansborg Ridebane, hvor der projiceres historiske fotografier og film af kvinder i forskellige typer arbejde på soklen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce