Annonce
Indre By

Hverdagsaktivisme: Når staten ikke vil vaske vinduer, må de lokale træde til

Den gamle Miljøstyrelse i Strandgade har stået tom længe og bygningen er blevet mere og mere trist at se på. Foto: Karen Vistesen
Den gamle miljøstyrelses bygning i Strandgade på Christianshavn ejes af staten. Bygningen har stået tom i årevis, og er gået mere og mere i forfald. Men nu har en lokal borger taget kost og spand i brug og har egenhændigt sørget for at bygningens nederste fag vinduer er blevet vasket og poleret.
Annonce

Det er ikke mange dage siden at mange christianshavnere stoppede op ved den gamle Miljøstyrelse i Strandgade, for hvad var det nu lige der var sket her?

I årevis har bygningen, som ejes af staten, stået tom, og den er gået mere og mere i forfald. Frække ord og tegninger af penisser i alle størrelser prægede bygningen og vinduerne var møgbeskidte. Men pludselig i sidste uge kunne man igen se ind af vinduerne i stueetagen. De var nypudsede og funklede som de ikke har funklet siden Miljøstyrelsen flyttede til Haraldsgade på Østerbro i 2017.

I lang tid har christianshavnere talt om den gamle Miljøstyrelses forfald og været kede af det syn, der møder dem hver gang de passerer bygningen, som ligger på en af Christianshavns bedste grunde med udsigt til kanal og havn.

Annonce

Handlingens mand og dagens helt

I sidste uge blev det for meget for 57-årige Verner Rye, som har boet på Christianshavn i mange år og er et kendt ansigt i gadebilledet. Han besluttede at tage sagen i egen hånd ved at finde kost og spand frem.

I Ekstra Bladet er der lagt en video op, hvor man ser Verner Rye i gang med at pudse vinduer på statens gamle bygning.


Faktisk synes jeg ikke, at vi kunne være bekendt at have sådan en omgang snavs stående

Verner Rye, christianshavner


- Jeg har gået forbi flere gange, og pludselig blev det for meget, så jeg hentede mit gode gamle vinduespudsegrej og gik i gang – ganske gratis. Faktisk syntes jeg ikke, at vi kunne være bekendt at have sådan en gang snavs stående. Og de ansvarlige i staten gør tilsyneladende intet selv. Det kan de virkelig ikke være bekendt over for os, der skal gå og se på sådan en øjebæ, fastslår en indigneret Verner Rye over for Ekstra Bladet.

Den gamle miljøstyrelse ligger på en af Christianshavns bedste grunde og venter på at få pustet nyt liv i sig. Den samme længsel har beboerne i naboejendommene. Foto: Karen Vistesen

Verner Rye arbejder til daglig som coach og har klienter i alle samfundslag. Han er ikke bleg for lidt hverdagsaktivisme og er i øvrigt typen, der med stor ro går i gang med lidt af hvert i samfundets interesse.

- Jeg har også virket som vicevært i ejendomme. Derfor ved jeg, hvor stort et arbejde det er at holde en stor bygning, og derfor kan jeg med en vis vægt kalde dette for noget svineri, siger Verner Rye, der har lagt sin vinduespudsning op på facebook og hurtigt fik mange likes. Der er mange som værdsætter hans indsats.

Læs også Ekstra Bladets historie

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/verner-goer-det-gratis-staten-kan-ikke-vaere-det-bekendt/8214019

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig

Skuespiller sælger vild udsigtslejlighed

Indre By

Nationalbanken flytter til Østerbro

Annonce