Annonce
Indre By

Indsamling reddede legendarisk butik: Nu holder de ikke-lukke-fest

Marit Nim mellem bøger og tegneserier i Fantask i Sankt Peders Stræde. På lørdag holder butikken ¿ikke-lukke-fest¿. Foto: Christian M. Olsen
Annonce

Tegneserieforretningen Fantask var truet af lukning, men en crowdfunding-kampagne skaffede mere end en halv million kroner. Nu inviterer butikken til ikke-lukke-fest på lørdag.

OVERLEVELSE: Tegneserie-entusiaster og rollespil-nørder har i snart et halvt århundrede fået deres dosis humor, horror og action i kælderen på hjørnet af Sankt Peders Stræde og Larsbjørnsstræde.

Derfor vakte det stor opstandelse, da indehaveren Marit Nim i februar måtte tage det tunge skridt og meddele, at den legendariske butik Fantask ville lukke og have sidste åbningsdag 29. juni.

Men Fantask findes også efter på lørdag. En crowdfunding, hvor flere end 2.000 mennesker donerede mere end en halv million kroner, gav nyt liv til tegneserieforretningen, der kunne afblæse lukningstruslen.

I stedet er der nu lagt op til fest. En »ikke-lukke-fest« som markerer, at Fantask fortsat eksisterer.

»Vi synes, at der skal en fest til, for at vi stadig er her og for at folk har husket os og stadig kan lide os. Det var meget hjertevarmende at opleve så mange folk, der pludselig henvendte sig og gerne ville vise deres kærlighed til Fantask,« siger Marit Nim.

»Husk at komme forbi«

Det var indehaveren af legetøjsforretningen Superhelten på Østerbro, Benjamin Herbst, som satte crowdfundingen i gang.

»Der var masser af folk, der reagerede. Samtidig betød det, at mange kunder kom tilbage. De har lovet, de glemmer det ikke igen. Om det holder, det må vi jo så se,« siger Marit Nim.

For selv om Fantask i forbindelse med den megen omtale af forretningen, der var i de landsdækkende medier, oplevede en stor omsætningsfremgang, er tallene igen for nedadgående, og Marit Nim håber ikke, at der er tale om en tendens.

»Der har været meget større tilstrømning og mange flere folk. I februar og marts havde vi et kanonsalg. Så ebbede det lidt ud i april og igen i maj. Jeg håber ikke, at det betyder, at folk glemmer os helt – men det kan også være en god grund til at holde en fest og sige: Prøv at høre: Vi er her altså stadig, og I skal stadig huske på at komme forbi en gang imellem. Hvis man bare glemmer os, så overlever vi ikke,« siger Marit Nim.

Det er blandt andet en øget nethandel, som har været med til at presse den legendariske tegneserieforretning.

»Vi har altså svært ved at leve af folk, som kommer herned for at stå i en time og se på brætspil for bagefter at tage hjem og købe dem på nettet, hvor det er billigere,« siger Marit Nim, der glæder sig til lørdagens fest, som finder sted i Sankt Peders Stræde fra klokken 11 og frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Indre By

Få genåbnet byen - også om natten

Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce