Annonce
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Det store antal biler, der dagligt kører gennem Indre By, og særligt H. C. Andersens Boulevard, betyder, at der udledes store mængder partikler, som forurener luften og skader vores helbred, skriver to kandidater til Borgerrepræsentationen. Arkivfoto: Christian M. Olsen

Læserbrev: Luftforurening er et problem i København. Det store antal biler, der dagligt kører gennem Indre By, og særligt H. C. Andersens Boulevard, betyder, at der udledes store mængder partikler, som forurener luften og skader vores helbred.

To ud af tre københavnere tænker ikke over det, men forureningen fører hvert år til over 400 tidlige dødsfald og mange andre bliver syge. For at komme luftforurening i byen til livs er det nødvendigt at tænke i nye baner og stille krav til de transportformer, vi tillader i byen.

Derfor foreslår vi, at det inden 2030 ikke længere skal være muligt at køre i benzin- og dieselbiler inden for miljøzonen i København.

I stedet ønsker vi at fremme eksempelvis el- og hybridbiler, der gør det muligt at transportere sig selv og sin familie rundt i byen uden at skade andre. Et større antal ladestandere i byen og flere parkeringspladser til elbiler, skal gøre det mere fordelagtigt at vælge en elbil. Det er vurderingen, at elbiler om få år forventes at være lige så billige at køre i, som benzin- og dieselbiler. Derfor mener vi ikke, at der længere er nogen grund til at acceptere benzin- og dieselbilernes forurening i byen.


Derfor foreslår vi, at det inden 2030 ikke længere skal være muligt at køre i benzin- og dieselbiler inden for miljøzonen i København.


Som unge kandidater til Borgerrepræsentationen er det vores ambition, at fremtidens generationer skal have bedre forudsætninger til at vokse op og leve i en hovedstad uden skadelige partikler i luften. Det kræver vilje og nytænkning at skabe disse rammer. Heldigvis er der bred enighed om, at det er nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce