Annonce
Indre By

Kæmpe forvandling på fire dage: 200 monstre og 65 ton græskar flytter ind

Uhyggen breder sig som altid i Tivoli på denne tid. Foto: René Mølskov
Covid19 har forlænget sommersæsonen og derfor har Tivoli blot fire dage til at skifte tøj til Halloween, der begynder 9. oktober i Carstensens have.

Halloween i Tivoli er blevet stadig mere betydningsfuld for Tivoli, der siden 2015 har investeret mere end 26 millioner kroner i efterårssæsonen.

I år har de dog helt ekstraordinært travlt med at gøre de 20.000 græskar klar. Sommersæsonen er nemlig blevet forlænget på grund af Covid19, og derfor er der kun fire dage til at gøre klar fra sommersæsonen slutter, til der er officiel åbning af Halloween i Tivoli.

Halloween i Tivoli 2016. Veteranbilerne. Foto: Lasse Salling

Det er 15. gang Tivoli åbner for landets største Halloween-arrangement, der løber over 3 uger. Og de gør det naturligvis ikke småt. Der bliver pyntet op med 21.825 forskellige græskar og et helt nyt område, hvor gæsterne bliver kan lade sig skræmme.

Annonce

Nyt skræmme-område

En af de store tiltag i år er området med de Hængende Haver fra 1955, der bliver lavet om til et scary-område med kirkegårdstema.

Et tiltag, man i Tivoli forventer, bliver en stor succes. Det samme gælder naturligvis Det Hjemsøgte, Tivolis eget scaryhouse.

Derudover er der naturligvis intet Tivoli-Halloween uden DM i kæmpegræskar, udskæring af Danmarks største græskar, børneforestillinger, optog og meget andet.

Annonce

Særligt corona-fokus

Det nye skræmme-område skal naturligvis hjælpe med til, at gæsterne fordeler sig mest muligt i haven. For siden coronaen ramte, har Tivoli som andre forlystelsesparker været nødt til at ændre en hel del på rammerne.


Vi har øvet os hele sommeren på at give gæsterne en Tivoli-oplevelse, som de kender den, samtidig med at vi har udviklet og forfinet et meget højt sikkerhedsniveau for gæsterne og de ansatte.

Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Tivoli


- Vi har øvet os hele sommeren på at give gæsterne en Tivoli-oplevelse, som de kender den, samtidig med at vi har udviklet og forfinet et meget højt sikkerhedsniveau for gæsterne og de ansatte, siger Susanne Mørch Koch, der er ny adm. direktør i Tivoli, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi laver ikke nye tiltag i Tivoli, uden at COVID19-sikkerhed er tænkt ind fra starten og integreret i selve oplevelsen. Derfor er vi godt forberedte til at byde gæsterne velkommen til Halloween. Det bliver klassisk hygge til børnefamilierne med Rasmus Klump og græskar i de lyse timer. Vi har i år valgt at opføre Rasmus Klump forestillinger i Glassalen med god afstand på stolerækkerne. Når mørket falder på, forvandles Tivoli til gys og uhygge med scaryhouse til især de unge gæster.

Halloween i Tivoli 2016. Stemningsbillede af Græskarmand ved Pantomimeteatret. Foto: Lasse Salling

Hun forklarer, at en af nyskabelserne er "Kirkegaarden", med udklædte skuespillere, som er placeret i området ved De Hængende Haver langs Tivolisøen, så gæsterne nemmere bliver spredt ud over alle Havens 82.000 kvadratmeter.

- Vi har taget en række corona forhåndsregler og vil løbende evaluere om det bliver nødvendigt at tage yderligere, siger Susanne Mørch Koch.

Annonce

Masser af underholdning

Det er 13. gang, at der er DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og derudover er der flere forestillinger for de mindste. Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora optræder både med "Pandekageskurken" og "slik eller ballade". Der bliver spillet fire forestillinger om dagen og for at styre afstanden bliver forestillingerne flyttet fra plænescenen og ind i glassalen, hvor man kan sidde med tomme stole mellem sig.

Annonce

200 monstre i optog

Den 24. oktober går det for alvor løs, når 200 monstre med hugtænder og bloddryppende effekter kommer til Tivoli. De møder op foran Hovedindgangen til klokken 18.30, for derefter at give sig i kast med Havens forlystelser, til skøn skræk og glæde for de øvrige gæster, der får en ekstra oplevelse.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu bliver hotelrenovering til pop up-udstilling

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce