Annonce
Indre By

Kæmpe, nordisk mordsag: Kom til forpremiere på ‘Scandinavian Star’

Scandinavian Star i brand - Foto: Dan Hansson / SvD / TT / Ritzau Scanpix/TT NYHETSBYR
Annonce

I forbindelse med CPH:DOX præsenteres serien ’Scandinavian Star’ i samarbejde med Danish Documentary og Nordisk Film, DR, NRK, TV4 Sverige og Politiken. Den kommende serie ’Scandinavian Star’ handler om skibsbranden og tragedien i 1990, der stadig huskes som Nordens største mordbrand. Forpremieren finder sted fredag 28. februar fra 18 til 21 i Imperial, hvor programmet for CPH:DOX også lanceres.

I den særlige anledning er der eksklusiv mulighed for at se de to første afsnit på Imperials store lærred, før serien får tv-premiere. Desuden er holdet bag serien tilstede og vil knytte et par ord til serien.

Scandinavian Star portrætterer den virkelige hændelse natten til 7. april 1990, hvor den første brand bryder ud på passagerskibet Scandinavian Star fra Oslo på vej til Frederikshavn. Branden får alvorlige konsekvenser i løbet af få timer, hvor 159 af de 383 passagerer og 99 besætningsmedlemmer omkommer. Branden er påsat og er den største mordsag i Skandinavien siden 2. Verdenskrig. Den dag i dag er massemordet stadig uopklaret. Pårørende og overlevende leder stadig efter svar på, hvem der påsatte branden.

Billetter kan anskaffes for 90 kroner på kino.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce