Annonce
DEBAT

Københavnerne kan glæde sig til film på taget af Cinemateket

Det Danske Filmnistitut har planer om en rooftop-biograf på toppen af Filmhuset i Gothersgade. Illustration: Det danske Filminstitut/Rambøll
Annonce

Læserbrev: Det er nu blevet endeligt vedtaget, at Københavns filmelskere kan komme til at se film på taget afCinemateket.

Jeg er så utrolig glad for, at et flertal i teknik- og miljøudvalget på Københavns Rådhus var med til at bakke op om idéen om, at etablere en tagterrasse og en offentlig bypark med cafe og biograf på toppen af Cinemateket.

Det er projekter som disse, vi har ekstra meget brug for i denne svære Corona-tid, hvor hele oplevelsesøkonomien i hovedstaden er fyldt med røde tal og hvor det er rigtig svært at være kulturformidler.

Derfor støtter jeg i stor stil op om projektet, som vil udnytte den spektakulære udsigt over Kongens Have og Rosenborg Slot og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser, der passer til stedets rammer og stemning.

Samtidig glæder det mig, at der i aftalen er taget højde for naboerne til Cinemateket, således, at den nye biograf ikke bliver en gene for områdets beboere.


Det er projekter som disse, vi har ekstra meget brug for i denne svære Corona-tid, hvor hele oplevelsesøkonomien i hovedstaden er fyldt med røde tal.

Henrik Appel


Alt i alt er det en fantastisk aftale, der er kommet på plads, der vil skabe glæde og gode stunder for mange københavnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Frank Jensen trækker sig som overborgmester og næstformand efter anklager om krænkelser

Mode

Ny pop up-butik med fokus på upcycling

Annonce