Annonce
Kultur

Københavns Museum nomineret til kæmpe pris: Vi er uhyre stolte

Efter det nye Københavns Museum åbnede tilbage i februar 2020, har de fået meget international opmærksomhed. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Københavns Museum er nomineret til intet mindre end prisen som 'European Museum of The Year'. Det sker, efter det nye Københavns Museum åbnede dørene op tilbage i februar 2020 - og siden hen har museets idéer i høj grad tiltrukket sig international opmærksomhed.

Den eftertragtede pris er blevet uddelt af European Museum Forum siden 1977 og går hvert år til et museum, der har et særligt fokus på innovation og kvalitet. Nomineringen er således noget, som museet i København i den grad er stolte af.

- At blive nomineret til en European Museum Award er inden for museumsverdenen det tætteste, man kommer på at blive nomineret til en Oscar – og det er vi selvsagt uhyre stolte af. Bagved ligger en kæmpe indsats fra museets medarbejdere og en lang række specialister, og det er en stor ære, at der også i udlandet er blevet lagt mærke til det nye Københavns Museum, fortæller Marius Hansteen, direktør for 'Historie og Kunst' i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

Københavns Museum har blandt andet formået at skabe en udstilling med fokus på interaktive installationer, lyde, stemmer og film, der bringer museumsgæsten tæt på hovedstadens historie.

De øvrige nominerede til prisen er blandt andet Futurium i Berlin og Cosmocaixa i Barcelona. Grundet covid-19 er det endnu uvist, hvornår prisen uddeles i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce