Annonce
Indre By

Kids City: Her er en by man gerne vil bo i

Kids City - en by der er sjov at bo i for både børn og voksne. Foto: Casper Villumsen
Kids City er perfekt til en sommeroplevelse for hele familien. Udstillingen kan ses i Dansk Arkitektur Center, der også rummer klatrerstativer og seje rutsjebaner.
Annonce

Dansk Arkitektur Center åbnede i februar udstillingen Kids City ,og der har vist sig at være stor interesse for udstillingen, som allerede er blevet set af 15.000 børn og voksne.

Udstillingen henvender sig til børnefamilier. Den taler i direkte øjenhøjde til børnene. For børnene lærer med kroppen og på udstillingen kan de gå på opdagelse i et sanseligt univers af en landsby fuld af omvendte huse, kæmpe møbler og en spraglet cykelslangesti op ad trappen, en dyrelegeplads og en rutsjebane med et bassin af plastikbolde.

Og for de medfølgende voksne – eller dem, der vælger at se udstillingen uden børn – foldes ideerne bag byens installationer og områder ud i et visuelt bånd på udstillingens vægge. I Dansk Arkitektur Centers gratis app kan man lytte til inspirerende lydhistorier, der folder byens ideer ud – fortalt af Københavns Kommunes stadsarkitekt Camilla van Deurs.

Annonce

Byen får flere børnefamilier

Ideen med udstillingen er ifølge Dansk Arkitektur Center at fokusere på de steder i byen, der er beregnet for de mindste og for at give nogle bud på hvordan vi kan skabe en mere børnevenlig by.

Udstillingen opfordrer til sjov og leg i et sanseligt univers af en landsby fuld af sjove ting. Foto: Casper Villumsen

Flere og flere børnefamilier vælger at blive og få børn i byen frem for at flytte til forstæderne. Om 10 år spås København, der allerede omtales som en børnenes by, at have 18.000 flere 0-15-årige end i dag.


Om 10 år spås København, der allerede omtales som en børnenes by, at have 18.000 flere 0-15-årige end i dag.


Udstillingen Kids City sætter lup på, hvordan en god by kan opleves af både børn og voksne. Det handler om rummelighed og alsidighed og om udvikling af fællesskab, og dermed om mere og andet end huse og trafik.

Kids City er en udstilling, som kan få legebarnet frem i de voksne. Foto: Casper Villumsen

Udstillingen opfordrer til sjov og leg i et sanseligt univers, hvor børnene får en fornemmelse af hvad det vil sige at bo godt, mens de voksne enten kan lege med eller nøjes med at gøre sig tanker om børnevenlig byudvikling og byggeri i hovedstaden.

Kids City udstillingen kan ses frem til 18. oktober.

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, København K

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig

Skuespiller sælger vild udsigtslejlighed

Indre By

Nationalbanken flytter til Østerbro

Annonce