Annonce
BYLIV

Kirsebærtræer lyser op i mørket: - De skaber stor glæde her om vinteren

Kirsebær i blomst på Nørreport. Foto: Peder Clement
Længes du også efter forår, så tag en tur rundt i byen for at se på de vinterblomstrende kirsebærtræer, der blomstrer netop nu.
Annonce

Den mest mørke december i mands minde går på hæld. Og har du brug for at finde lys i vintermørket, hjælper naturen dig på vej. Nærmere bestemt det vinterblomstrende kirsebærtræ, der lige nu står i fuld flor mange steder i byen.

I Kongens Have er to træer i blomst. På Nørreport blomstrer træerne, der er plantet i krukker. Og det samme er tilfældet på Vesterbrogade over for Tivoli.

- Og i Adelgade i et bed ud til vejen står tre store eksemplarer og blærer sig, siger Peder Clement, frivillig ved Miljøpunkt Indre By og Christianshavn, der om nogen kender byens natur.

- Kirsebærrene skaber lys i den mørke tid, og i år er de ekstra smukke, da vi endnu ikke har været hårdt plaget af frost, siger Peder Clement.

Annonce

Et nyt hold blomster

Også i flere af byens gårde støder man på efterårskirsebær - prunus subhirtella 'autumnalis' - som det egentlig hedder, der lyser op. Blandt andet i Bartholinsgade.

- De skaber stor glæde her om vinteren, og skulle det ske, at frosten kommer, så gør det ikke noget. Så tager de bare en tur mere med et nyt hold blomster, siger Peder Clement, der oplyser, at træerne kan blomstre helt til april.


I Adelgade i et bed ud til vejen står tre store eksemplarer og blærer sig.

Peder Clement


Han sender samtidig en venlig hilsen til Københavns Kommune, der i de seneste år har plantet træerne i krukker blandt andet på Nørreport og Vesterbrogade.

Peder Clement er frivillig ved Miljøpunkt Indre By-Christianshavn. Arkivfoto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

De københavnske familier betaler

Annonce