Annonce
Byudvikling

Kronprinsessen markerer opsætningen af ny hjertestarter

Her markerer kronprinsessen opsætningen af den nye døgntilængelige hjertestarter, der er placeret nær Amalienborg Slotsplads. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen

Hver dag bliver 14 mennesker ramt af hjertestop uden for et hospital, og en hjertestarter kan i sådanne tilfælde være altafgørende.

Nu er der blevet opsat en ny døgntilgængelig hjertestarter ved indgangen til Amaliehaven fra Amalienborg Slotsplads. Hjertestarteren har kronprinsesse Mary modtaget af Hjerteforeningen i forlængelse af Hjerteforeningens Landsuddeling i 2019. I forbindelse med opsætningen har det været vigtigt for hende at få den placeret et sted i København, hvor der normalt er mange mennesker, og hvor den kan være til gavn for flest mulige.

Administrerende direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft, er glad for, at endnu en døgntilgængelig hjertestarter fra landsuddelingen nu kommer danskerne til gode.

- Hvert sekund tæller ved et hjertestop, og derfor er det afgørende, at der er en hjertestarter tæt på og tilgængelig døgnet rundt. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Hjerteforeningens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, har bidraget til at sikre en døgntilgængelig hjertestarter i området omkring Amalienborg og Amaliehaven, og at hun så tydeligt bakker op om vores arbejde med at udbrede kendskabet til genoplivning, pointerer hun i en pressemeddelelse.

Søndag 30. maj 2021 afholder Hjerteforeningen for tredje gang en landsuddeling. Her kan alle starte en gruppe - og Hjerteforeningen giver hjertestartere til alle grupper, der tilsammen dækker mindst 15 indsamlingsruter på dagen. Læs mere på gådigtilenhjertestarter.dk.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce