Annonce
DEBAT

Krydstogtturister skal også redde job og butikker

Vi må, helt ærligt, tage de turister vi kan få, og ikke afskære os muligheden for at hjælpe butikkerne på forhånd, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard i dette debatindlæg. Arkivfoto: Thomas Frederiksen

Læserbrev: Der ligger et skib ude i Øresund fyldt med velhavende turister, som gerne vil købe noget i din butik, som har ligget stille i månedsvis på grund af corona.

Men vi har besluttet, at skibet skal sejle videre til Stockholm, så turisterne kan bruge deres penge der i stedet.

Sådan vil Alternativets leder Franciska Rosenkilde gerne have, at København skal kommunikere til de københavnske butiksejere.

Alternativet vil have undersøgt, om kommunen kan sætte et loft for, hvor mange krydstogtskibe, der årligt må anløbe Københavns Havn for at reducere deres samlede CO2-udledning.

I min verden er det den største langemand i verden til de butiksejere, som nu endelig får lov til at lukke op og skal indhente måneders tørke i omsætningen.

Jeg er selvfølgelig fuld på linje med dem, der mener, at vi skal skabe en bæredygtig turisme, men jeg er meget bekymret for, at situationen lige nu bliver kapret af dem, der slet ikke vil have turister, og det under dække af en grøn dagsorden.


Det nytter altså ikke at køre i den samme rille som før coronaen med ren turistbashing.

Cecilia Lonning-Skovgaard


Selvfølgelig skal vi stille krav til krydstogtskibene om det klimamæssige aspekt i deres del af turismen, eksempelvis at det fremadrettet er et krav, at man tanker op med landstrøm, når man lægger til i København.

Og Venstre vil også gerne undgå at have turister i busser frem og tilbage fra krydstogtkajen til Indre by. De må hoppe ned i metroen som alle os andre.

Men lige nu er det alle mand til pumperne efter regeringens benhårde lockdown og den uretfærdige seksdagesregels hærgen, og så nytter det altså ikke at køre i den samme rille som før coronaen med ren turistbashing.

Vi må, helt ærligt, tage de turister vi kan få, og ikke afskære os muligheden for at hjælpe butikkerne på forhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce