Annonce
Indre By

Kulturborgmester: Lad os droppe parkeringsanlægget på Dantes Plads

Annonce

Ærgerligt, dumt og hovedløst. Sådan betegner Alternativets kultur- og fritids-borgmester det kommende parkeringsanlæg på Dantes Plads. Det skal droppes, mener hun.

»Det er ærgerligt og dumt. Men i Indre By er man – igen – i gang med et fuldstændig hovedløst byggeprojekt. Man tager en rolig plet i byen og planlægger at omdanne den til noget, der kan skaffe profit.«

Sådan skriver Alternativets kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) i et debatindlæg til City Avisen på staging-kbhlivdk.kinsta.cloud

Her foreslår hun, at Borgerrepræsentationen går i gang med at undersøge mulighederne for at droppe parkeringsanlægget.

»Det passer simpelthen ikke ind i visionerne for området - eller resten af byen for den sags skyld,« skriver Franciska Rosenkilde i debatindlægget.

Annonce

Bundet i denne sag

Aftalen om parkeringskælderen under Dantes Plads er udløber af et ti år gammelt parkeringsforlig. Københavns Borgerrepræsentationen har solgt undergrunden under Dantes Plads til Q-park.

»Som I jo ved, er beslutningen om parkeringsanlægget desværre truffet i Borgerrepræsentationen for lang tid siden. Derfor er forvaltningen og udvalget ganske bundet i denne sag,« har teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) tidligere skrevet i et svar til Indre By Lokaludvalg.

»Personligt ville jeg ønske, at sagen stod bedre, og vi ikke stod overfor at etablere et parkeringsanlæg netop her - og jeg vil blive ved med at afsøge muligheder i sagen, men der er ikke mange handlemuligheder tilbage,« skriver borgmesteren.

Annonce

Tilfredsstille alle

Flere medlemmer af Borgerrepræsentationen siger til Politiken, at hvis der kan findes en løsning, alle - også køberen af gunden - er tilfredse med, vil man se på det, men ...

»Det vil være dårlig stil, hvis Københavs Kommune løber fra en aftale, uden at modparten er indforstået,« siger Jakob Næsager (K) til Politiken og fsatholder, at »Vi vil have parkeringen lagt under jorden, så vi kan bruge gadepladsen til noget andet.«

Den radikale gruppeformand Mette Annelie Rasmussen siger:

»Hvis der er en mulighed for at komme ud, vil vi gerne være med til at se på det, for forudsætningerne for aftalen har ændret sig, men aftalen ligger der stadig. Vi har spurgt, om det var muligt. Svaret lød, at det ser ud til at være rigtigt svært. Men kan der findes en løsning, som kan tilfredsstille alle parter, medvirker vi rigtigt gerne,« siger hun til Politiken.

LÆS OGSÅ: Debat: Drop p-anlæg på Dantes Plads

LÆS OGSÅ: Beboere: Absolut et fornyet håb

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Sejlende sømandshjem vender hjem

Indre By

Mad og musik på hemmelig Tivoli-scene

Annonce