Annonce
Byliv

Kunstner forudså Københavns tomme gader før corona satte ind: Nu kan du opleve hans værker

Surreel stemning, magi og mystik, et maleri af Københavns tomme gader
Længe inden coronaen lagde Københavns gader øde, skabte kunstneren Daniel Goldenberg malerier af et mennesketomt København. Nu kan du se hans unikke udstilling.

Kunstneren Daniel Goldenbergs malerier forestiller et affolket København, en by og en samfundsnedlukning længe før corona blev en del af vores hverdag. Nu hvor gallerierne er genåbnet, er det muligt at opleve hans første soloudstilling i fem år.

Hans unikke univers består af velkendte og alligevel helt anderledes byrum, hvor han fjerner unødvendig rekvisitter, leger med lyset og derved skaber en surreel stemning af underspillet mystik og magi. Der vil derfor ikke være parkeret biler, travle mennesker og reklameskilte, bare en sitrende tomhed, bortset fra et enkelt menneske eller en enkelt bil, som kan fortælle en helt speciel historie, hvis man vil finde en.

- Pludselig lignede København mine malerier, fortæller Daniel Goldenberg.

Daniel Goldenbergs malerier er ikke et forsøg på en dokumentation af det sete men snarere et forsøg på at skabe værker af æstetisk og malerisk værdi.

Udstillingen skildrer ikke bare en tid, men også de stemninger og følelser der har udspillet sig i København det sidste år, specielt de perioder hvor landet har været lukket helt ned.

Daniel Goldenberg er kunstneren bag de smukke malerier og udstillingen "Out of Time". Privatfoto

- Hensigten har aldrig været at beskrive en nedlukket by eller noget andet fremtidsscenarie for den sags skyld, fortæller Daniel Goldenberg.


Et vellykket værk opstår, når jeg formår at fjerne det, jeg ikke finder æstetisk tilfredsstillende

Daniel Goldenberg


Et byrum består traditionelt både af æstetiske og funktionelle elementer, som begge er temmelig permanente og kan være smukke eller interessante. Men her er også meget andet, som er mere forbigående, for eksempel reklamer og alle de mennesker og trafik, som nu engang fylder byen med liv.

- Et vellykket værk opstår, når jeg formår at fjerne det, jeg ikke finder æstetisk tilfredsstillende, ligesom jeg tilføjer ting eller ændrer lysforholdene, så værket føles helt rigtigt.

Daniel Goldenbergs malerier kan ses ved soloudstillingen ”Out of Time” i Bredgade Kunsthandel. Ferniseringen foregår over tre dage, hvor kunstneren vil være til stede.

  • 25. marts klokken 16-20
  • 27. marts klokken 11-15
  • 28. marts klokken 11-15

Udstillingsperioden vil være fra 25. marts til 17. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce