Annonce
BUTIKSLIV

Liv langs Kongens Have: Pavillonen er fyldt med farver og fantasi

Debbie M. Kronsted udgør den ene halvdel af kunstnerduoen bag Kronsted & Sommer, som er åbnet i Kronprinsessegade. Foto: Christian M. Olsen
Det er en herlig hule fyldt med farver og fantasi de to kunstnere, Debbie M. Kronsted og Lianne Sommer har åbnet i en af de charmerende pavilloner langs Kongens Have.

Genåbningen af butikkerne i København er også så småt ved at give livet tilbage i Kronprinsessegade, hvor de hyggelige pavilloner ligger som perler på en snor langs Kongens Have.

I pavillonen i nummer 15 har københavnerne fået en ny butik med brugskunst og unika.

De to kunstnere Debbie M. Kronsted og Lianne Sommer har skabt liv i den fredede pavillon, hvor de få kvadratmeter er fyldt med farver og fantasi. Udover egne værker er der brugskunst fra 20 forskellige skandinaviske kunstnere og kunsthåndværkere på hylderne.

’Kronsted & Sommer’, som butikken hedder, har ambition om at udbrede kunsthåndværket og skabe en lille oase midt i byen med masser af gavemuligheder, unik brugskunst og bæredygtigt design.

Annonce

Sjældent set i Danmark

I butikken er der særligt fokus på kunsthåndværket Polymer Clay Art, som er sjældent set i Danmark.

Debbie M. Kronsted har arbejdet med polymer-kunst i 12 år. Kunsthåndværket sprudler af fantasi, når farverige tepotter, skåle, lamper og smykkeskrin står side om side.

Basismaterialet er et kunstigt fremstillet, giftfrit ler, som oprindeligt blev udviklet af en dukkemager i Tyskland. Sidenhen er materialet raffineret, og i dag bruges det indenfor flere designområder, hvor der arbejdes professionelt med formgivning.

Der er masser at gå på opdagelse i i den lille butik. Foto: Christian M. Olsen

Med sine kunstneriske teknikker føjer Debbie M. Kronsted nyt liv til gamle former, og det er et særligt syn at se klassiske mormor-tepotter i funkende farver og kulørte platter, som pirrer synssansen.

Annonce

Det er vores drøm

Med en fortid som leder på en uddannelsesinstitution og med en master i konflikthåndtering og en coach-uddannelse på cv’et, lå det ikke i kortene, at Debbie M. Kronsted skulle kaste sig ud i kunstens verden.

- Den sidste ting, jeg tænkte på, var at blive kunstner, fortæller hun.

Men tingene magede sig anderledes, og da hun stiftede bekendtskab med det særlige materiale i USA, blev det begyndelsen på en rejse ind i kunstens verden, der blandt andet har sendt hende til Kronborg, hvor hun har udstillet.


Det er vores drøm om en kunstbutik, der er glad, hyggelig og samtidig tilbyder kvalitetskunsthåndværk.

Debbie M. Kronsted


Det var også der ideen om at åbne en lille butik formede sig. Hun kom i kontakt med Slots- og Kulturstyrelsen og fik muligheden for at overtage den charmerende pavillon.

- Sådan et tilbud får man ikke hver dag, siger Debbie M. Kronsted, der sammen med kunstnerkollegaen Lianne Sommer kastede sig ud i eventyret.

- Det er vores drøm om en kunstbutik, der er glad, hyggelig og samtidig tilbyder kvalitetskunsthåndværk, som du har råd til, siger hun.

Debbie M. Kronsted har nu så meget erfaring med kunstarten, at hun også tilbyder kurser og undervisning i Polymer Clay Art. Og hun ser for sig, når der på et tidspunkt bliver løsnet op for forsamlingsrestriktionerne, at de intime rammer bliver fyldt med kursister, der vil tage den særlige teknik til sig.

Desuden har Kronsted & Sommer planer om at arrangere kulturelle arrangementer i den lille pavillon.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce