Annonce
#72TIMER

Mathias efter tre døgn som hjemløs: - Det har været meget grænseoverskridende

Mathias McKinnon har været frivillig hjemløs i tre døgn. Foto: Christian M. Olsen
I 72 timer har 23-årige Mathias McKinnon på egen krop mærket, hvad det vil sige at være hjemløs. Det har været grænseoverskridende. - Men jeg kan tage hjem igen. Det er der mange andre, der ikke kan, siger han.

- Jeg er så træt. Nu skal jeg bare hjem til min familie.

Mathias McKinnon puster ud og tager nogle af de lag tøj af, der har holdt ham varm i de seneste 72 timer.

I tre døgn har den 23-årige elektriker været frivillig hjemløs i KøbenhavnLIV og Hus Forbis projekt #72timer, der sætter fokus hjemløse og deres forhold i København.

Annonce

Undervejs har vi andre kunnet følge med i Mathias' oplevelser, når han har sendt live på vores Facebook-side.

Han har tigget og samlet flasker. Han har solgt Hus Forbi og hoppet i havnen for at få et bad. Han har sovet på den kolde asfalt.

Lørdag kl. 12 ankom han til Hus Forbis lokaler i Vanløse, hvor der blev sat punktum for de 72 timer på gaden.

- Jeg synes, det har været en fedt projekt at være være med i og det har været meget lærerigt. Men jeg har virkelig ondt af de hjemløse, der er ude på gaden, siger Mathias.

- Det er på mange måder utrygt og grænseoverskridende, og man oplever at blive set ned på. Det er næsten det værste. Men der er heldigvis også positive mennesker. Og man kan mærke et fællesskab blandt de hjemløse på gaden, hvor man hjælper hinanden. Den sidste morgen fik jeg et rundstykke og en kop kaffe af René, som jeg havde mødt på Kultorvet, og som han havde betalt af sin egen lomme, fortæller Mathias.

Kulden var slem

Den første nat blev det ikke til meget søvn.

- Jeg havde ingen sovepose eller liggeunderlag fra starten. Det har jeg heller ikke nu. Men jeg klarede mig gennem med de ting jeg fandt fra gaden, fortæller Mathias, der kunne svøbe sig i nogle tæpper.


Det er på mange måder utrygt og grænseoverskridende, og man oplever at blive set ned på. Det er næsten det værste.

Mathias McKinnon


- Selvfølgelig kunne jeg have opsøgt herberg, varmestuer eller spurgt på Facebook og muligvis have fået hjælp derfra. Men jeg ville ikke tage den mulighed fra en anden hjemløs. Jeg har hele tiden vidst, at det her kun var for 72 timer, siger Mathias McKinnon.

Han er født med taleproblemer og har ofte gennem sin opvækst fået at vide, at han ikke ville blive til noget. Det blev han. Nu er han uddannet elektriker, og sidste år modtog han Dronningens Ur i Den Kongelige Livgarde.

- Det kan godt være, at jeg har haft det hårdt, men jeg ved, at der er mange, der har det langt værre. Derfor vil jeg gerne prøve at være frivillig hjemløs i tre døgn for at være med til at sætte fokus på hjemløse, sagde Mathias McKinnon til KøbenhavnLIV inden han gik på gaden i onsdags.

Selv om projektet kun har varet i tre dage, har han fået øjnene op for, hvad det er for nogle forhold, de mennesker, der lever som hjemløse, lever under.

- Jeg kan tage hjem nu. Men jeg tænker på alle dem, der ikke kan, siger han og kommer med en opfordring til dig, når du møder en hjemløs på din vej.

- Husk at et smil er gratis.

#72timer

Hus Forbi fejrer i år 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker, og har derfor sendt en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn.

72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplevede problemer og udfordringer og berettede om oplevelserne på vores facbookside. Vi følger op på oplevelserne og flere af emnerne frem til 12. maj.

Undervejs kan du som virksomhed donere 2.500 kroner eller mere til Hus Forbi ved at sende en email med det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk – så sender Hus Forbi en faktura retur. Din virksomhed får selvfølgelig navn i takkeartikler på alle vores medier. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Du kan se eller gense nogle af Mathias' live-opdateringer fra hans 72 timer som frivillig hjemløs herunder. Og du kan finde dem allesammen på KøbenhavnLIV's facebookside her

Annonce

Mest læste

Annonce
Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Annonce
Annonce
byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Mest læste

Byens Bedste LIV

Skal du have drinks med vennerne? Hoteller inviterer københavnerne indenfor

Byens Bedste Liv

Det er blevet billigere at være sulten i hovedstaden

byudvikling

Man ville fjerne 'Pastel-palæet': Nu har de fundet fremtidens Palads

Indre By

Prinsesse Marie holdte tale om madspild til åbningen af Copenhagen Cooking

Byens bedste liv

- Det hele behøver ikke altid at være så fancy pancy at gå ud at spise

Byens Bedste LIV

Kalder alle kaffenørder: Ny kaffebar ved søerne tager kaffebrygning til nye højder

Erhverv

Trods genåbning taber Tivoli tocifret millionbeløb

Debat

Kaos kalder på behandlingsgaranti for byggesager

Oplev hele byen

Få det allersidste ud af sommerferien: København er det perfekte sted at være på 'staycation'

Annonce