Annonce
KULTUR

Montmartre slukker for musikken: - Det er en sørgelig situation

Det er slut med koncerter i Montmartre i denne omgang. Arkivfoto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Annonce

Den sidste koncert er spillet på Jazzhus Montmartre.

Corona-begrænsninger med max 35 tilhørere til hver koncert tvinger nu det legendariske spillested i Store Regnegade til at indstille alle koncerter med henblik på at afvikle jazzklubben, der har rødder tilbage til 1959.

- Vi begræder situationen, men det er ikke muligt for os at drive huset på det ønskede niveau med indtægterne fra kun 35 billetter mod normalt 85 pladser, siger husets adm. direktør, Jonas Dyrved, i en pressemeddelelse.

- Vi havde håbet, at staten ville komme med en større hjælpepakke, som kunne afværge situationen, men det netop indgåede forlig er for lidt og for sent. Det er trist set i lyset af, at Montmartre satte rekord i besøgstal op til corona-krisen, siger direktøren.

Beslutningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning, og Montmartre har således afholdt sin sidste koncert. Samtidig er husets to faste medarbejdere opsagt, ligesom husets timelønnede tjenere, afviklere og lydteknikere er sendt hjem, og lejemålet opsagt.

- Det er en sørgelig situation for dansk kulturhistorie, for København og for hundredevis af kunstnere, som mister en vigtig scene. Men vi kan ikke forsvare at fortsætte driften med mindre nogen i 11. time kommer os til undsætning. Min telefon er åben. Men i forhold til vores ansvar i den givne situation, er vi nødt til nu at tage skridt til at lukke huset ned på forsvarlig vis, siger bestyrelsesformand, Michael Christiansen.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce