Annonce
Indre By

Mors dag er på vej: Her er hvad du kan supplere buketten med af oplevelser

En flot buket vækker altid glæde på Mmors dag. Ønsker du at supplere blomster med fælles aktiviteter er her nogle bud til inspiration. Foto: Bent Midstrup
Det er mors dag 9. maj. Hvis du har svært ved at finde på noget at vise din påskønnelse med, er her en række bud på, hvad du kan give hende ud over blomster.

En fin buket er altid en succes. Men ønsker du at steppe året mors dag op med fælles aktivitet, er her en række bud på, hvad I kan lave sammen.

1 Cykeltaxa

Byd din mor på tur i egen cykeltaxatur gennem byen. I kan høre musik efter eget valg undervejs og hunden må også gerne komme med. Foto: Michael Munck Jeppesen

Hvis du synes, det kunne være skægt at se byen fra en transportform, hvor I både må ryge, drikke, høre musik og have hunden med, kunne en tur gennem byen med cykeltaxa være den perfekte morsdagsgave. Du kan endda få cykeltaxaen pyntet - det koster 100 kroner.

Turene med kbh Cykeltaxa begynder i København K. Man kan dog blive samlet op i andre dele af byen mod ekstra betaling. Transport i en cykeltaxa er CO2-neutral, hvilket mor måske synes er et plus.

Man blot nyde byen fra bagsmækkens behagelige sæder eller tilkøbe sightseeing for 100 kroner ekstra.

Prisen er for 2 voksne + et barn eller en hund eller tre mindre voksne er 250 kroner for en halv time og 425 kroner for en hel time. Bestil tid i forvejen på:

26 18 58 00 eller kbhcykeltaxa@yahoo.dk

2 Sejltur

Bliv kaptajn i egen lejebåd på Mors Dag med en tur med GoBoat. Foto: GoBoat/Abdellah Ihadian

I mange familier fortaber det sig i tågerne, hvem der egentlig har bukserne på. Men tager du Mor med ud at sejle på mors dag, kan I i hvert selv fordele rollerne som henholdsvis kaptajn og styrmand mellem jer. Der ud over kan I se på byens mange smukke bygninger og mennesker fra vandsiden og selv lægge ruten fra en GoBoat lejebåd.

Det eneste krav for at du kan leje en GoBoat er, at du er over 18 år og ædru. Man må gerne medbringe egen mad og drikke på turen, men man må maks indtage to genstande, imens man er til søs. Man kan tage op til otte personer med samme båd. Man kan leje båden lige så længe, man har råd til.

Udlejningsbasen ligger på Islands Brygge, og selvom du kan være heldig bare at møde op og få en båd, er det bedst at reservere i forvejen. Man skal selvfølgelig have redningsvest på, imens man sejler, og der kan være rift om veste i yderstørrelserne. GoBoat har også overdækkede både, men de kan ikke bookes på forhånd, så spørg, når I ankommer.

Åbningstiden er er fra 09.30 til solnedgang alle dage. Priser: En time 499 kroner.

Book online på GoBoats hjemmeside www.goboat.dk

3 Se København fra luften

Byen bliver sat i perspektiv, når man ser den fra oven. Foto: Nordic Seaplanes

Oplev vores smukke hovedstad fra luften med en sightseeingtur med Nordic Seaplanes' vandflyvere.

Taxi ud på vandet og vink fra flyets vinduer til gæsterne på Reffen, indtil I kommer ud af den travle del af havnen og letter med havnen som landingsbane.

Nordic Seaplanes' sightseeingture begynder først fra juni. Men du kan allerede nu booke turen til dig og din mor, så I har sikret jer en plads, når sightseeingturene igen får luft under vingerne. Der er i sommermånederne muligheden for at tilkøbe en efterfølgende gin-smagning.

Turen larmer, så man får høreværn på undervejs. Desuden er der bedst udsigt fra vinduessæderne, så kom i god tid for at få en plads, hvorfra man kan se.

Turene begynder Nordre Toldbod 29. Eventen tager 30 minutter i alt‚ hvoraf de 20 minutter er sightseeing i luften. Pris per person er 697 kroner. Prisen er ens for voksne og børn.

Tlf. 70 20 00 60

www.seaplanes.dk

4 Sig det med spiselig kærlighed

Grundlæggeren af Lakrids By Bülow mener, at det er vigtigere end nogensinde at hylde kærligheden og giver med sin Love-kollektion et bud på, hvordan du kan gøre det med luksus-lakrids. Foto: Lakrids By Bülow

Måske 2021 er året, hvor du skal sige det med spiselig kærlighed? Med Love-kollektionen fra Lakrids By Bûlow får du mulighed for at give en gave, der går lige i hjertet.

- For os er det vigtigere end nogensinde før at hylde kærlighed og nærvær med vores nærmeste, og det håber vi vores to LOVE produkter, lavet med råvarer af højeste kvalitet og håndværk, kan bidrage til, siger Johan Bülow, kreativ direktør og grundlægger af Lakrids By Bülow.

Fås blandt andet i Magasin du Nord

5 Giv en mor på mors dag

SOS Børnebyerne hjælper fattige og udsatte familier, som denne i Colombia, så børnene får en tryg opvækst. Foto: Nina Ruud/SOS Børnebyerne

Har I lyst til at gøre en forskel for mødre i udviklingslande, kan I bruge mors dag på at samle ind til fordel for SOS Børnebyerne.

Pengene går til SOS Børnebyernes arbejde for at give udsatte og forældreløse børn en tryg opvækst i en kærlig familie – enten i deres biologiske familie, som får hjælp til at blive sammen gennem SOS' forebyggende sociale arbejde, eller hos en ny SOS-mor.

I kan selv vælge rute ved tilmelding og modtager indsamlingsmateriale direkte i jeres postkasse et par uger før indsamlingen. I samler kontantløst ind 2-3 timer 9. maj mellem klokken 10 og 18.

Meld jer til direkte på SOS Børnebyernes hjemmeside:

www.sosindsamling.dk

6 Blomstertur

Botanisk Have er igen åben for offentligheden. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvad med at give din mor en buket af oplevelser? København er en by, hvor du kan lave en hel skattejagt med blomster som tema.

Begynd for eksempel mors dag med en tur i Botanisk Have (husk mundbind og corona-pas). Haven, der er en udendørs museumssamling, byder på utallige fine små hjørner, både med grønne planter og så småt spirende blomster.

Afslut turen med en en kop takeaway kaffe til 35 kroner fra Botanisk Haves kaffevogn Mundfryd og giv eventuelt din mor et gavekort til blomsterfrø fra havens lille butik. Du kan få frø fra 15 kroner og op.

Botanisk Have – Københavns Universitet (ku.dk)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce