Annonce
Byliv

Naboer til metrostation: Parkerede cykler skæmmer den smukke plads

Beboerne i området forudså allerede inden metroen blev anlagt, at der ville blive mange parkerede cykler på den trange plads. Foto: Angela Brink
Allerede inden stationen blev anlagt, forudså de lokale, at parkede cykler ville blive et problem ved Marmorkirken - og de fik ret.

På trods af forsikringer om, at parkerede cykler ikke ville blive et problem på den trange plads ved Marmorkirken Metrostation, er netop det i dag en realitet.

Det ærgrer sognepræst Mikkel Wold fra Marmorkirken.

- Nu er pladsen jo sådan set blev lidt mere vellykket end de første tegninger, efter man ændrede på det og rykkede trapperne ud til siderne. Men cyklerne husker jeg, vi flere gange nævnte for metroselskabet og Transportministeriet dengang, vi sad til møder med dem i planlægningsfasen. "Det vil ikke blive noget problem" sagde man, fortæller Mikkel Wold.

I planlægningsfasen fik han og andre fra området lovning på, der ville komme en cykelkælder og at der ville blive ryddet ud i cyklerne med jævne mellemrum.

- Det første syntes vi, var lidt vel optimistisk, for selvfølgelig sætter folk ikke deres cykler ned i kælderen, hvem gider det? Og hvad angår oprydningen, er der jo også lidt tilbage at ønske, kunne man godt synes. Lidt trist, for det er vel ikke raketvidenskab lige at få ryddet op ind imellem. Eller er det, siger han.

Annonce

Corona-cykler

Området på gadeplan ved metrostationen er Teknik- og Miljøforvaltningen ansvar, og de rejser da også væltede cykler. Desuden opmærker de cykler med en tapeplombering, og cykler, der har stået med ubrudt tapeplombe i minimum 30 dage, bliver fjernet.

Denne procedure vil dog ikke blive igangsat i denne omgang.

- Forvaltningen vurderer, at der er stor risiko for at medtage pendlercykler, hvor ejeren er hjemsendt. I takt med at samfundet bliver åbnet, vurderer forvaltningen løbende, hvornår der påbegyndes opmærkning og afhentning af efterladte cykler, skriver forvaltningen i en mail.

Der er på nuværende tidspunkt heller ingen planer om at sætte flere cykelstativer op ved Marmorkirken Metrostation oplyser forvaltningen.


Forvaltningen vurderer, at der er stor risiko for at medtage pendlercykler, hvor ejeren er hjemsendt. I takt med at samfundet bliver åbnet, vurderer forvaltningen løbende, hvornår der påbegyndes opmærkning og afhentning af efterladte cykler

Teknik- og Miljøforvaltningen


Annonce

Tom cykelparkering

Et hurtigt kig ned i cykelparkeringskælderen på Marmorkirkens Metrostation viser, at Mikkel Wold har helt ret i, den ikke bliver brugt. Flere af cyklerne har tydeligvis ikke været brugt i længere tid - de er flade og har spindelvæv i egerne.

I Metroselskabet er de er opmærksomme på, at cykelparkeringskælderen på Marmorkirken og andre metrostationer ikke rigtig bliver brugt. Det er især stejlheden på slisker og trapper samt placeringen af cykelkælderen, som er en udfordring for passagererne. Mange ved desuden ikke, at cykelkældrene eksisterer. Det vil Metro forsøge at gøre noget ved.

- Vi har forskellige projekter, hvor vi afprøver koncepter for at få flere til at bruge cykelkældrene på Marmorkirken station og andre steder. Det drejer sig blandt andet om en mere dynamisk skiltning. Vi håber, at det giver nogle gode resultater, der med tiden kan implementeres på alle relevante metrostationer – herunder Marmorkirken, siger Jesper Overgaard, kunde- og analysechef i Metroselskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce