Annonce
Indre By

Nationalbanken flytter til Østerbro

Nationalbanken skal bo her på Langelinie de næste fire-fem år. Foto: Thomas Frederiksen 
Gennem fem år har der været problemer med at få udlejet prestigefyldt erhvervsbyggeri på Langelinie. Nu er det lykkedes at få en lejer for de næste år: Nationalbanken, mens hovedsædet i Indre By skal renoveres.
Annonce

I 2015 stod et nyt og ikonisk erhvervsbyggeri 'Pier47' færdigt på Langelinie Allé 47. Med et markant og kunstnerisk udseende og med stor fokus på bæredygtighed opført af ATP Ejendomme, var det indflytningsklar til danske virksomheder.

Der har bare været et stort problem, det har været særdeles vanskeligt at få lejet ud. De første par år var der ingen lejere, siden 2018 er det dog lykkedes at leje omkring en tredjedel af de 19.000 kvadratmeter til mindre virksomheder, men ikke til en stor aktør som det var meningen.

Nationalbanken og ATP

Nationalbanken er Danmarks centralbank. Det er en selvejende og uafhængig institution. I lov om Danmarks Nationalbank fra 1936 fremgår Nationalbankens uafhængighed ved, at Nationalbankens direktion har eneansvaret for at fastsætte de pengepolitiske renter.

Nationalbankens tre overordnede formål er at være med til at sørge for stabile priser, sikre betalinger og stabilitet i det finansielle system.

Lars Rohde er direktør i Nationalbanken. Tidligere var han direktør i ATP.

ATP står for Arbejdsmarkedets Tillægspension og er en selvejende institution oprettet af Folketinget ved lov i 1964. I dag er ATP Koncernen Danmarks største pensions- og administrationsselskab med hovedsæde i Hillerød og cirka 3000 medarbejdere.

Alle danskere på arbejdsmarkedet sparer op i ATP, og nogle af pengenes brugs til at investere i ejendom i ATP Ejendom på for eksempel Langelinie Allé. Det er så meningen, at det skal være en god forretning for alle os pensionsopsparere i vores alderdom.

Men nu sker der noget. En enkelt arbejdsplads rykker nu ind og indtager hele Pier 47, der er navnet på kontorbygningen. Det er hele Danmarks nationalbank, som lejer det af hele Danmarks pensionsselskab.

Annonce

Bygning er fredet

Nationalbankens bygning i Havnegade i Indre By skal gennemgå en større renovering.

​Bygningen i Havnegade er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen og opført i årene 1965-78. Kulturarvsstyrelsen, nu Slot- og Kulturstyrelsen, besluttede i 2009 at frede bygningen på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. Renoveringen vil ske under hensyn til disse værdier.

Valget af domicilet på Langelinie Allé er sket efter en grundig afdækning af de muligheder, der er i markedet i forhold til Nationalbankens krav om sikkerhed, it, behov for indretning samt pris.


Det har været en stor succes, og medarbejderne har været rigtig glade for deres nye arbejdsplads. Resten af banken flytter først i september, og vi ser frem til et godt naboskab på Østerbro

Lone Mortensen, driftsdirektør i Nationalbanken


- Byggeperioden ventes at løbe over de kommende fire-fem år, og størstedelen af bankens knap 500 medarbejdere vil derfor flytte til domicilbygningen Pier47. Enkelte medarbejdere får andre lokationer, fortæller Lone Mortensen, driftsdirektør i Nationalbanken, i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis, hvor hun endvidere oplyser:

- Valget af domicilet på Langelinie Allé er sket efter en grundig afdækning af de muligheder, der er i markedet i forhold til Nationalbankens krav om sikkerhed, it, behov for indretning samt pris.

Annonce

En stor succes

I begyndelsen af juni flyttede 80 medarbejdere fra bank- og markedsafdelingen, der blandt andet varetager forvaltning af statsgæld og valutareserven.

- Det har været en stor succes, og medarbejderne har været rigtig glade for deres nye arbejdsplads. Resten af banken flytter først i september, og vi ser frem til et godt naboskab på Østerbro, lyder det fra Lone Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce