Annonce
Kultur

Nu åbner alle museer og udstillinger - bare ikke lige her

Midt i vinterens coronanedlukning etablerede Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads en udendørs udstilling med  Kunstnersammenslutningen Koloristerne. Nu kan de modsat andre udstillingssteder i København ikke åbne 21. april. Arkivfoto: Malle Madsen

Som den eneste kunsthal i København kan Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads, lige over for Østerport Station, ikke åbne i morgen, onsdag d. 21. april, når resten af kunst- og kulturlivet ellers begynder at åbne igen.

Den Frie Udstillingsbygning ligger i Sankt Pauls Sogn, der lige nu er ramt af lokal nedlukning som det eneste sogn i København.

Dermed kan publikum ikke se tre færdiginstallerede udstillinger, der stod klar i den gamle udstillingsbygning.

130 års historie

Blandt udstillingerne var der blandt andet et unikt indblik i gamle fotografier fra udstillingsbygningens 130-årige historie, der skulle udstilles som meterhøje kulisser.

Den Frie Udstillingsbygning har historie tilbage til 1898 og blev stiftet af kunstnere som blandt andet Johan Rohde, J.F. Willumsen, Vilhelm Hammershøi og ægteparret Harald og Agnes Slott-Møller. Målet var at skabe et alternativ til den censurerede forårsudstilling på Charlottenborg. Willumsen tegnede bygningen.

Den Fri Udstillingsbygning er fortsat ejet af kunstnere i fællesskab.

Annonce

Minimum en uge

Bygningen ligger som den alleryderste og nordligste del af Sankt Pauls Sogn, som ellers er en del af Indre By. Kommuner skal lukke et sogn, når følgende tre kriterier alle er opfyldt:

- I de seneste syv dage har været en incidens på mindst 400 pr. 100.000 borgere

- Der er registreret mindst 20 smittetilfælde

- Der er en positivprocent på mindst 2 procent.

Sognet er lukket minimum en uge fra 16. april, men der er intet, som tyder på, at sognet af særligt smitsomme varianter.

Ved sognenedlukning lukker skoler og fritidsaktiviteter for fysisk fremmøde i sognet. Også folkeskoler og Gefion Gymnasium er ramt af nedlukningen i Sankt Pauls Sogn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce