Annonce
Byggeri

Nu er omstridt bygning blevet helt mørkerød

Nu er Østerport II blevet rødbrun og har et anderledes udtryk. Foto: Thomas Frederiksen
Annonce

Kontorbygningen Østerport II er tidligere kåret til Københavns grimmeste bygning i flere sammenhænge, siden det var færdigbygget med en markant hvid farve lige ved siden af den gamle station.

Måske ville den ikke få den betegnelse nu? Den ser i hvert fald anderledes ud nu, efter farven er blevet en mere afdæmpet rødbrun i stedet for hvid.

- Det er pænere end den snavsede hvide facade. Nu 'larmer' den grimme bygning ikke så meget. Men det er stadig en skændsel, at de fik lov til at bygge sådan en kæmpe klods lige der, klos op ad den smukke, nyrestaurerede Østerport Station, udtalte beboeren Jørgen Angel fra Østbanegade i oktober, da han kunne se, at man var begyndt at skifte glasflader på facaden. Og samme synspunkt har han, efter forandringen er gennemført.

Med farveskiftet er det også i tråd med lokalplanen for byggeriet, hvor der var lagt op til, at byggeriet skal være i overvejende rødbrun farve for at matche omgivelserne med de gamle bygninger: Østerport Station og Svenska Gustafskyrnan.

De øverste etager i erhvervsbyggeriet har stået tom, siden det stod færdigt, men det er tidligere meldt ud, at advokatfirmaet DLA Piper flytter ind 1. marts.

Det er Fokus Asset Management, som står bag Østerport II, og herfra udtalte man i efteråret, at man skiftede farve på bygningen, da "man havde gjort sig erfaringer", og facaden alligevel skulle udskiftes.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce