Annonce
Indre By

Nu får København en ny plads

Den nye plads skal skabe mere transparens mellem museet og omgivelserne og invitere både besøgende og forbipasserende indenfor, hvor de vil få en forsmag på museets skatkammer. Illustration: COBE
Annonce

En ny museumsplads foran Designmuseum Danmark i Bredgade bliver indviet fredag eftermiddag.

Fredag eftermiddag får københavnerne en ny plads. Her fejres det, at museumspladsen foran Designmuseum Danmark i Bredgade står færdig.

Belægningen er blevet restaureret, der er udendørs udstilling, en ny drop-down café og billetsalg. Og du kan være med til at fejre åbningen.

»Vi glæder os til at invitere københavnere, naboer, besøgende og venner af huset til en festlig fejring af den flotte, nye museumsplads. Med den nye plads kan vores mange gæster samt byens borgere og turister få en udvidet museumsoplevelse, hvor de kan nyde vores udendørs udstillinger med en kop kaffe i hånden. Den nye plads vil, med respekt for stedets historie og ånd, tilføre området en moderne og tidssvarende profil,« siger museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

Milliondonation

Den nye plads er blevet en realitet efter en donation på 25. mio. kr. fra Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde.. Og det gør det hidtil knap så synlige område foran museets 1700-tals-bygning i Bredgade til et mødested og et udstillingsvindue for dansk design.

Projektet, der er tegnet af COBE, forbedrer desuden tilgængeligheden til museet, mens pladsens skulpturport og fredede belægning renoveres og reddes.

Byen inviteres ind

»Vores opgave med transformati­onen af museets ankomstsituation var at finde en måde at invitere byen ind. Det har vi gjort ved at nyfortolke de klassiske udstillingsmontrer. De nye montrer er fremstillet i en robust vind- og vejrtålende variant og placeres på pladsen, så alle forbipasserende og besøgende får mulighed for at opleve og udforske udstillede designobjekter – allerede før man træder ind på museet,« fortæller Dan Stubbergaard, arkitekt MAA og grundlægger af COBE.

Indvielsen af museumspladsen markerer også åbningen af den første udendørs udstilling, ’Sharing Design’, der vises i de fem montrer.

Indvielsen finder sted på pladsen foran Designmuseum Danmark, Bredgade 68 fredag 2. november kl. 15.30-17.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce