Annonce
BYENS RUM

Nu skal stort springvand renoveres: Skal med særtransport til Fyn

Dragespringvandet på Rådhuspladsen skal renoveres. Foto: Christian M. Olsen
I 2022 skal Dragespringvandet springe fra en mere central placering på Rådhuspladsen. Men først skal det renoveres, og derfor bliver det pillet ned.
Annonce

Siden 1954 har Dragespringvandet stået på sin nuværende placering i udkanten af Rådhuspladsen. Men nu bliver det flyttet.

Springvandet, der er tegnet af Joachim Skovgaard og Thorvald Bindesbøll i 1889 skal gennemgå en større renovering. Derfor bliver det pillet ned og fragtet til Fyn, hvor renoveringen skal finde sted.

Arbejdet begyndte mandag, og i forbindelse med nedtagningen, er der etableret en mindre byggeplads omkring Dragespringvandet, og der vil også være lidt arbejdskørsel.

- For at genere mindst muligt vil der ikke være til- og frakørsel i myldretiden. Det bliver også muligt for fodgængere at passere over Rådhuspladsen som normalt,' siger Henriette Hall-Andersen, der er områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Fri passage

Dragespringvandet bliver flyttet over flere omgange og selve inderkarret køres med særtransport til Fyn

Det er anden gang, springvandet bliver flyttet. Dragespringvandet har stået på sin nuværende plads i kanten af Rådhuspladsen, ud mod H.C. Andersens Boulevard, siden 1954 – dog uden springvandets ydre bassin.

Det bliver også muligt for fodgængere at passere over Rådhuspladsen som normalt.


Det bliver muligt for fodgængere at passere over Rådhuspladsen som normalt.

Henriette Hall-Andersen


Når Dragespringvandet står klart i foråret 2022, bliver det på en mere central placering på Rådhuspladsen. Her bliver der igen plads til det ydre bassin.

Teknik- og Miljøudvalget i København besluttede i 2016 at flytte Dragespringvandet til en mere central placering på Rådhuspladsen, når metroens forplads stod færdig.

Dragespringvandet

Dragespringvandet blev tegnet af Joakim Skovgaard og Thorvald Bindesbøll i 1889. Først i efteråret 1904 kom der vand i springvandet. I 1908 besluttede Borgerrepræsentationen at etablere et lavt yderbassin om springvandet for at fange vildfarne dråber, der ellers kunne genere forbipasserende i blæsevejr.

Springvandet stod først helt færdigt i 1923, hvor en kæmpende tyr og drage blev opsat i det indre kar.

Da H.C. Andersens Boulevard blev udvidet i 1954, blev det nødvendigt at flytte Dragespringvandet 25 meter til dets nuværende placering. Det betød samtidigt et farvel til yderbassinet, der herefter i en årrække, stod på Brønshøj Torv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce