Annonce
CORONA

Nye restriktioner vil ramme barer hårdt: - Jeg er træt af at blive mistænkeliggjort

Byens Kro skal i den kommende tid lukke kl. 22 ligesom byens øvrige beværtninger. Arkivfoto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
De nye restriktioner for barer og restauranter vil ramme hårdt, vurderer Ralf Simon Larsen, der driver Byens Kro i Møntergade. - Men vi giver det en chance, siger kroejeren, der mener, at byens beværtninger er blevet prügelknabe
Annonce

Gæsterne kan fortsat slukke tørsten på Byens Kro i Møntergade, men de nye restriktioner for barer og restauranter i hovedstadsområdet, som regeringen præsenterede tirsdag, rammer hårdt.

Det mener Ralf Simon Larsen, der har drevet Byens Kro i 16 år.

Han har svært ved at genkende det billede, der bliver tegnet af barer og restauranter fra myndighedernes side.

- Jeg synes, at vi er ude i, at restauranter og barer bliver brugt som prügelknabe, siger Ralf Simon Larsen.

- Det virker som om, at der er taget nogle beslutninger, som ikke har bund i virkeligheden. Jeg er træt af at blive mistænkeliggjort. Vi har styr på tingene, siger han.

Ralf Simon Larsen kan nu se frem til at skulle lukke baren, der ellers har fem-bevilling, klokken 22. Og at stående gæster skal bære mundbind. Og han frygter for, hvordan de nye restriktioner vil få indvirkning på driften af Byens Kro.

- Det er klart, at det giver anledning til overvejelser om, hvorvidt vi bare skal lukke ned. Kan det overhovedet lade sig gøre? Men nu giver vi det en chance i foreløbig 14 dage, siger Ralf Simon Larsen til City Avisen.

Annonce

Stor forståelse

Efter den tvungne nedlukning i foråret, genåbnede Byens Kro i juli med de nødvendige corona-tiltag. Og genåbningen har været en positiv oplevelse, fortæller kroejeren.

- Jeg er stødt på mange tosser i årenes løb, og i begyndelsen frygtede jeg lidt, hvordan gæsterne ville tage det. Men jeg oplever, at der en stor forståelse for, at der er nogle restriktioner, der skal overholdes. Hvis ikke der er plads, går de videre til næste sted, siger Ralf Simon Larsen.


Det er klart, at det giver anledning til overvejelser om, hvorvidt vi bare skal lukke ned. Kan det overhovedet lade sig gøre?

Ralf Simon Larsen


Han frygter, at de nye restriktioner vil ramme hårdt på omsætningen, og at festen bare flytter ud i gadebilledet og ud i private hjem, hvor der ikke er så meget tjek på tingene, som der efter Ralf Simon Larsens opfattelse er på byens beværtninger.

- Det kan godt være, at myndighederne og politikerne er eksperter i sundhed, men det virker ikke som om, at de ved noget om nattelivet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce