Annonce
TRAFIK

Nyt fjernvarmerør skal i jorden: Natarbejde skal forhindre kaos i trafikeret kryds

HOFOR skal grave i centralt kryds i de kommende to måneder. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Annonce

Anlæggelsen af et nyt fjernvarmerør i et af byens mest trafikale kryds kunne have fået kaotiske følger for trafikken. Men nu er der fundet en løsning, så bilisterne slipper noget mere nådigt.

Søndag 6. december kl. 20 går HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, i jorden i krydset Nørre Farimagsgade / H.C. Andersens Boulevard for at lægge et fjernvarmerør, så Realdania-bygningen kan blive forsynet med den klimavenlige, vandbaserede fjernvarme, der ligger klar i området.

Efter aftale med Københavns Kommune vil arbejdet kun foregå om natten - fra klokken 20 om aftenen og frem til næste morgen klokken seks for at undgå trafikkaos i det store kryds om dagen.

Gravearbejdet bliver overdækket af køreplader i dagtimerne, så trafikken ikke bliver generet.

At lægge det nye rør i en lige linje fra vejen og ind til Realdania-bygningen ville betyde, at Nørre Farimagsgade skulle lukke i længere tid, fordi røret så skulle lægges fire meter nede i jorden. Det ville skabe kaos for trafikken i byen, så nu er der fundet en anden løsning, hvor HOFOR ikke behøver grave så dybt.

- De første tre til fire nætter kan der være støjende arbejde, når asfalten skal skæres op og fræses af. Derefter vil naboer kunne opleve trafik med store køretøjer, lys på byggepladsen og midlertidig omlægning af trafikken. Men kun om natten, skriver HOFOR i en meddelelse.

Forsyningsselskabet beklager de gener, det kan give for naboer og trafikanter, men 'glæder sig til området snart har den klimavenlige fjernvarme helt ind i radiatorerne'.

Arbejdet forventes at vare indtil slutningen af januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce