Annonce
Indre By

Nyt liv: Metropolitanskolen bliver til ‘Domkirkens Hus‘

Metropolitanskolen (til højre i billedet) får nyt liv. Fremover skal den være ‘Domkirkens Hus' med festlokaler, kontorer og opholdsrum for den nærliggende Vor Frue. - Foto: Christian M. Olsen

Den Gamle Metropolitanskole vender tilbage til Vor Frue Kirke, som har købt bygningen af Fiolstræde af staten. Nu skal bygningen renoveres, inden den kan blive til ¿Domkirkens Hus¿.

Annonce

Den gamle Metropolitanskole i Fiolstræde får nyt liv. Lige inden jul sagde Folketingets Finansudvalg ja til en købsaftale, så den historiske skole overgår til Vor Frue Kirke, der vil omdanne den til ’Domkirkens Hus’.

»Det har længe været et stort ønske for menighedsrådet at skabe et ’Domkirkens Hus’ tæt på domkirken, hvor huset i samspil med selve domkirken kan komme til at udgøre et kirkeligt-kulturelt kraftcenter i København med en lang række udadvendte aktiviteter,« skriver menighedsrådet på Vor Frue Kirkes hjemmeside.

Det er blandt andet planen, at huset skal rumme konferencer, høringer, koncerter og foredrag. Desuden nævner domkirken en domkirke-museumsbutik og bogcafé som muligheder. Desuden vil huset kunne bruges til undervisning af konfirmander og kirkekontor.

Annonce

Det forsømte forår

Metropolitanskolen, der blandt andet er kendt som omdrejningspunktet i Hans Scherfigs ’Det forsømte forår’, hvor lektor Blomme bliver forgivet med et maltbolsje, har stået tom siden 2017, hvor Københavns Universitet fraflyttede bygningerne.

Dens historie skriver sig helt tilbage til omkring år 1200, hvor den blev stiftet samtidig med Vor Frue Kirke. I 1377 blev der opført en skolebygning lige syd for kirken, men den gik til ved englændernes bombardement i 1807, hvor også kirken blev lagt i ruiner.

Den nye skole er - ligesom den nuværende domkirke - tegnet af C.F. Hansen og indviet i 1816.

Nu venter en større renoveringen, inden den kan åbne som ’Domkirkens Hus’.

DU KAN FØLGE CITY AVISEN PÅ FACEBOOK HER

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Indre By

Få genåbnet byen - også om natten

Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce