Annonce
Byliv

Museum tager form: Kæmpe kuppel skal boltes sammen af 2000 stålrammer

Konstruktionen af den kæmpe kuppel er i fuld gang. Foto: Statens Naturhistoriske Museum
Oceansalens kuppel på Statens Naturhistoriske Museum er under opførelse, og forventes at stå klar i november 2021.

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum i København, der startede i maj 2019, er stadig i fuld gang. Museets fremtidige underjordiske udstillingsrum tager form i byggegruben på hjørnet af Øster Farimagsgade og Sølvgade. I gården mellem de eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, er en ny sal, Oceansalen, også i gang.


Kuplen opbygges af cirka 2000 stålrammer, der løftes på plads og boltes sammen.

Hanne Alrø


Byggeriet er stadigvæk skjult bag bygningerne, men vil i løbet af 2021 blive synligt fra Sølvgade. Den ovale sal bliver 23 meter høj, og måler cirka 16 meter i bredden, og er cirka 50 meter lang. Salen, hvis fundament ligger cirka fire meter under terræn, bliver på 650 kvadratmeter. Efter at have arbejdet nedad med salens bund, arbejdes der nu opad med salens kuppel.

- Når det nye museum står færdigt, vil Oceansalen kunne ses fra Sølvgade. Kuplen opbygges af cirka 2000 stålrammer, der løftes på plads og boltes sammen. Når hele stålkonstruktionen er på plads, skal glassene monteres styk for styk, siger Hanne Alrø, projektchef i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Inden opbygningen på pladsen blev påbegyndt, er en model af salens facade, der udføres i translucent glas, blevet udarbejdet og fragtet til København hele vejen fra Göteborg.

Sådan kommer Oceansalens kuppel til at se ud, når den står færdig. Illustration: Statens Naturhistoriske Museum

- Vi har i 2020 fået udarbejdet en mockup af Oceansalens facade, så vi sammen med den kommende bruger, Københavns Universitet, og vores rådgiver har kunnet besigtige mockuppen, og har kunnet ændre og tilrette løsningerne. Nu er opbygningen i gang, og i løbet af de kommende måneder vil kuplen tage form, siger Hanne Alrø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce