Annonce
BYLIV

Overborgmesteren vil lægge en dæmper på nattelivet: - Det har taget overhånd

Overborgmester Frank Jensen vil lægge en dæmper på det københavnske natteliv. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Kommunale medarbejdere skal have mulighed for at udskrive afgifter til dem, der sviner og larmer, og alkoholsalget i butikker i udvalgte zoner skal lukkes kl. 20. Sådan lyder forslag fra overborgmester Frank Jensen (S).
Annonce

Beboere i Indre By har i årevis været plaget af et natteliv med støj, skrald og voldsepisoder. Og festen i nattelivet har taget overhånd.

Det mener overborgmester Frank Jensen vil nu lægge en dæmper på nattelivet i de områder, hvor det går vildest for sig.

Det skal ske ved at gøre adgangen til alkohol mere vanskelig og ved at give mulighed for, at kommunale medarbejdere kan stille afgifter ud til støj- og affaldssyndere.

- København er en fantastisk og levende by, og det er dejligt! Men det skal være rart at bo her og besøge byen på alle tider af døgnet. Vi har set, at generne fra nattelivet i København i bestemte områder af byen, især i Indre By, blev alt for store - med mere larm, mange fulde mennesker i gaden og helt uacceptable voldsepisoder. Festen i gaden har simpelthen taget overhånd. Det skal vi have gjort op med, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Udvidede beføjelser

Overborgmesteren foreslår, at der indføres forbud mod salg af alkohol efter kl. 20 i udvalgte områder, såkaldte nattelivszoner, fx i Indre By i København. Det skal ske ved at gøre salg af alkohol om aftenen og natten ulovlig i kiosker og butikker mv. – ligesom reglerne var i lukkeloven før 2005.

Samtidig foreslår overborgmesteren, at kommunens beføjelser udvides, så fx kommunens støjvagter og parkmedarbejdere får mulighed for at udskrive afgifter til personer, der overtræder byens ordensreglementer. I dag er det kun politiet, der kan håndhæve ordensreglementet og udskrive bøder.


Festen i gaden har simpelthen taget overhånd. Det skal vi have gjort op med

Overborgmester Frank Jensen


- Politiet gør allerede et kæmpe arbejde, og det er klart, at de ikke kan være overalt. Samtidig har vi allerede medarbejdere i byens gader, parker og ved havnen, som kan hjælpe med at sikre, at folk ikke sviner og larmer. Dem skal vi give et ekstra redskab til at sikre en rolig og ren by, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Frank Jensen har på et møde mandag givet forslagene videre til justitsminister Nick Hækkerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce