Annonce
Byliv

På lørdag bliver julelysene tændt på en ny måde: - Vi har brug for lidt lys i mørket

Julelysene i Indre By bliver tændt på lørdag, men på en anderledes måde end sædvanligt. Arkivfoto: Dan Møller
Julen bliver anderledes i Indre By i år. Men på lørdag tænder julelysene som de plejer - og så alligevel ikke helt.
Annonce

Igen i år bliver Indre By fyldt med grønne granranker, røde hjerter og tusindvis af julelys.

På lørdag bliver julelysene tændt, men på grund af corona-restriktioner bliver det ikke i år ikke muligt at stimle sammen på Amagertorv sammen med postorkester og nissebørn for at se julemanden trykke på den røde knap, der tænder lysene i byen.

I stedet lægger KCC, KBH – Commerce & Culture, der står for juleudsmykningen op en en virtuel lystænding. Via facebook kan man følge fire prominente erhvervsdrivende fra byen, der alle trykker på knappen. Og fra lørdag 14. november kl. 17 funkler julelysene over Indre By.

Annonce

De bedste medlemmer

Det har været en økonomisk udfordring at få julebelysningen til at hænge sammen, men KCC-direktør John Hansen glæder sig over, at det er lykkedes.

- Heldigvis har vi de bedste medlemmer, forstående ejendomsejere og ikke mindst en kommune, der var lydhør overfor problemstillingen og kunne se værdien i og behovet for at belysningen kom op, siger John Hansen.

KCC-direktør John Hansen er sammen med byens forretningsdrivende klar til at trykke på knappen, der tænder årets julelys. I år sker det på Facebook. Foto: KCC

Han ser frem til en anderledes julemåned, men understreger, at butikkerne og foreningen gør alt for, at julehandelen kan foregå i trygge omgivelser og med en god julestemning.

- Alene det, at julemarkederne er aflyst, kommer til at gøre en forskel. Men butikkerne er klar til at tage imod kunderne og sætter alle sejl til for at julehandelen kan komme til at foregå sikkert i forhold til corona-restriktionerne og samtidig blive en hyggelig oplevelse, siger John Hansen.

Annonce

Lys i mørket

Foreningen for de handelsdrivende har klædt butikkerne på til julehandelen, og også i forbindelse med den forestående Black Friday vil der være ændringer.


Vi håber at butikker, såvel som kunder, bakker op omkring tiltagene og anbefalingerne

John Hansen


Den vil ikke blive afviklet som en endags-event, men minimum over hele weekenden 27., 28. og 29. november.

Således forventes efterårets store handelsdag og kickstarten af julehandlen, at blive markant anderledes og spredt over en lang periode, hvor førsteprioritet naturligvis er, at det skal være forsvarligt, sikkert og trygt at shoppe i København City, lyder opfordringen fra John Hansen.

- Vi håber derfor at butikker, såvel som kunder, bakker op omkring tiltagene og anbefalingerne, benytter de udvidede åbningstider samt husker at holde afstand til hinanden med respekt for myndighedernes anbefalinger, siger John Hansen, der ser frem til at julelysene bliver tændt på lørdag.

- Måske har vi endda endnu mere brug for julehygge, julestemning og ikke mindst julens lys netop i år. Vi har brug for lidt lys i mørket, siger KCC-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Annonce