Annonce
KULTUR

Penge til Posthus Teatret: Det giver os håb om, at vi kan fortsætte

Tine Blichmann og Carsten Brandt kæmper fortsat for Posthus Teatrets overlevelse. Foto: Christian M. Olsen
Københavns Kommune har tildelt det lukningstruede Posthus Teatret 120.000 kroner i akutstøttemidler. Det sikrer ikke fremtiden, men giver tro på, at den lille kulturinstitution kan fortsætte.

Risikoen for, at tæppet skulle gå for sidste gang på Posthus Teatret i Rådhusstræde har været overhængende. Corona-nedlukningen har haft så store økonomiske konsekvenser for den lille kulturelle højborg, at Carsten Brandt og Tine Blichmann, der har drevet stedet siden 1973, måtte stille sig selv spørgsmålet, kan vi fortsætte?

Nu er svaret: Ja, i hvert fald et stykke tid endnu.

Kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune har nikket ja til en ansøgning fra Posthus Teatret om 120.000 kroner til dækning af de faste udgifter i den periode, hvor kunstbiografen og intimscenen har været lukket ned.

Annonce

Pengene kommer fra den såkaldte akutpulje til spillesteder og øvrige kulturaktører, der er blevet oprettet for at give hjælp til de københavnske kultursteder, der er blevet hårdt ramt af corona-nedlukningen i foråret.

- Vi er glade for, at politikerne har set velvilligt på vores ansøgning. Det sikrer, at vi lige nu kan afholde vores faste udgifter, siger Tine Blichmann.

Tro på fremtiden

Hun slår samtidig fast, at den økonomiske indsprøjtning ikke sikrer Posthus Teatret endeligt. Men at den har været med til at give tro på fremtiden.

- Vi står fortsat i en situation, hvor det er svært økonomisk, og vi kommer til at se på, om der er andre puljemidler, vi kan søge, siger Tine Blichmann.


Vi er glade for, at politikerne har set velvilligt på vores ansøgning. Det sikrer, at vi lige nu kan afholde vores faste udgifter

Tine Blichmann


Hun og Carsten Brandt har fået masser af positive og opmuntrende beskeder fra det trofaste stampublikum i den svære situation. Posthus Teatret kan da ikke lukke, har det lydt samstemmende.

Foreløbig har det været muligt at forlænge septembers succes, Late Night Show med skuespilleren Caspar Phillipson, med ni forestillinger i løbet af oktober. Han fortolker Tom Lehrers morbide sange ny aktualitet, når han fortolker dem og andre kendte sange i coronaens skær.

Spilletider og billetbestilling kan findes på posthusteatret.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce