Annonce
Indre By

Plantedag på Regnbuepladsen: - Det er Nordens wasabi

Fergia hjælper frivillig ved Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Peder Clement, med at plante i plantekasserne på Regnbuepladsen. Foto: Christian M. Olsen
Tre store plantekasser på Regnbuepladsen skal skabe grøn inspiration til byens beboere. Torsdag var det store plantedag, og der var mulighed for at smage på varerne. Blandt andet den vilde peberrod.
Annonce

- Det er vild peberrod. Man kalder den Nordens wasabi. Vil I smage?

Frivillig ved Miljøpunkt Indre By & Christianshavn rækker den grønne plante ud mod torsdagens gæster til miljøpunktets plantedag torsdag på Regnbuepladsen.

- Den er stærk, så pas på, lyder det.

Det seneste år har den vilde peberrod vokset i plantekasserne foran miljøpunktets kontor på Regnbuepladsen side om side med kål, rød spinat, oregano og andre planter. Alt sammen for at give inspiration til byens borgere og de forbipasserende til en mere grøn hverdag i byen.

- Man kan faktisk også finde den vilde peberrod andre steder i byen. Den står på rampen ved Børsen op mod Knippelsbro, og sandelig om den ikke også er dukket op i Antonigade, fortæller Peder Clement.

Annonce

Kålstokke til gederne

Ved torsdagens plantedag var det tid til at skifte væksterne i plantekasserne ud. Store stokke fra kål blev hevet op og lagt på ladcyklen for at gøre gavn blandt gederne i ByOasen i De Gamles By på Nørrebro.

Deltagerne kunne redde sig stiklinger til altankassen og være med til at så og plante nye planter. Sweet lupin, quinoa og den beslægtede amarant er at finde i plantekasserne sommeren over.

- Er det ikke bare ukrudt, spørger en forbipasserende, og får hurtigt svar på tiltale.

- Det hedder ikke længere ukrudt, det hedder biodiversitet, griner Peder Clement og supplerer med et Peter Plys-citat:

- Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende.

Annonce

En grønnere by

Plantekasserne på Regnbuepladsen går ind i deres femte sommer.

- Vi vil gerne være med til at skabe en grønnere by og skabe rum for fælleskaber, siger Marianne Spang Hansen, der er leder af Miljøpunkt Indre By & Christianshavn.

Klar med skovl, saks og vandkander. Nu skal der plantes på Regnbuepladsen. Foto: Christian M. Olsen

- Vi tror på, at hvis man kan se det, har man også lyst til at være en del af det, og så har man måske også lyst til at lære mere om det. Og vi kan se, at der er mange, der lige stopper op og nysgerrigt ser på planterne, siger Marianne Spang Hansen, der også oplever, at flere og flere københavnere tager den grønne tanke gang med sig hjem i deres boliger, på altaner og facader. Og det er der god mening i, mener Marianne Spang Hansen.

- Når vi bruger planter i vores tætbebyggede hovedstad, udnytter vi planternes naturlige egenskaber til at løse forskellige miljø. og klimamæssige problemer.

Quinoa er en af de nye planter, som kan ses i plantekasserne på Regnbuepladsen denne sommer. Foto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Indre By

Sejlende sømandshjem vender hjem

Indre By

Mad og musik på hemmelig Tivoli-scene

Annonce