Annonce
TRAFIK

Politiet efter bøderegn ved Strøget: - Træk din cykel eller brug dine ben

Nærpolitiet har igen været på cykelaktion på Strøget og de omkringliggende gågader - her Købmagergade. Foto: Københavns Politi
Det koster 700 kroner i bøde at køre på cykel på Strøget og de omkringliggende gågader. Alligevel er cyklister i gågaderne et stigende problem, oplever politiet.
Annonce

- Du må ikke køre på gågaderne. Det er ganske enkelt.

Sådan lyder det fra politikommissær Henrik Moll, der er leder af nærpolitiet i Indre By, efter at politiet endnu en gang har været på gaden i det centrale København.

Torsdag fik 62 cyklister bøder for at køre på strøget og de omkringliggende gågader, mens 18 cyklister fik bøder for at køre over for rødt lys. En enkelt cyklist fik en bøde for at bruge en håndholdt mobil.

- Vi har desværre oplevet et stigende problem med, at specielt cykler kører meget på Strøget, og det kan skabe nogle farlige situationer i forhold til fodgængerne. Derfor laver vi jævnligt aktioner i området, siger Henrik Moll.

Heller ikke bilisterne gik fri af politiets vågne øjne. 15 bilister blev sigtet for at køre ind, hvor der er indkørsel forbudt.

Annonce

Mange anmeldelser

Bøden lyder på 700 kroner for at køre på cykel på Strøget og gågaderne, og det koster 1.000 kroner, hvis du kører ind ved et skilt, hvor der står indkørsel forbudt.


Vi har desværre oplevet et stigende problem med, at specielt cykler kører meget på Strøget.

Henrik Moll


- En af årsagerne til, at vi laver indsatsen, er blandt andet fordi vi har fået mange anmeldelser fra erhvervsdrivende og gående, som oplever farlige situationer med cyklerne. Så hvis du vil færdes herinde, så træk din cykel eller brug dine ben, lyder opfordringen fra Henrik Moll.

Ved en lignende aktion tirsdag havde politiet bødeblokken fremme i alt 86 gange på halvanden time. Blandt andet fik 41 cyklister bøde for at køre på gågaden og 26 cyklister fik bøde for at køre over for rødt lys.

Desuden blev der givet 17 bøder til bilister, der ikke respekterede skiltningen.

DET KOSTER DET

Bødestørrelsen for at:

- cykle på gågade: 700 kroner

- cykle over for rødt lys: 1.000 kroner

- cykle mod skilt; indkørsel forbudt: 1.000 kroner

- brug af mobil på cykel: 1.000 kroner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce