Annonce
BUTIKSLIV

Populær butik pakker sammen: Vi er kede af, at vi er nødt til at lukke

Røde Kors-butikken på Christianshavn. Foto fra Facebook
Med udgangen af januar lukker genbrugsbutikken Gavebutikken i Torvegade. Trods en stor indsats fra de frivillige, fulgte økonomien ikke med.

Det er slut med at finde værtindegaver og forkæle sig selv med genbrugsguld fra Røde Kors Gavebutikken på Christianshavn. Butikken lukker med udgangen af januar, og bliver corona-restriktionerne for detailhandlen forlænget måneden ud, har forretningen altså haft sin sidste åbningsdag.

- Vi er kede af, at vi er nødt til at lukke Gavebutikken. Grundlæggende er vores genbrugsbutikker skabt for skabe overskud til gode formål, og det er desværre ikke lykkedes at give det overskud, som vi kunne håbe på i butikken på Christianshavn, siger organisationschef i Røde Kors Hovedstaden, Thomas Mølgaard Andersen, til KøbenhavnLIV.

Genbrugsbutikken åbnede i juni 2017 i det skævvæggede 1700-talshus i Torvegade 38, lige ved Christianshavns Kanal, hvor gavebutikken Inblik tidligere lå. Gavebutikken har solgt brugskunst, bolig- og køkkenudstyr, nips og pynt – alt sammen særligt udvalgt til den specielle butik, der har været drevet af frivillige.

Mange christianshavnere har været glade for butikken, men omsætningen har ikke været høj nok: - Corona-situationen har bestemt ikke forbedret resultatet, men allerede noget tid før nedlukningen har vi desværre kunnet se, at det var svært at skabe et overskud, der var stort nok, siger Thomas Mølgaard Andersen.

Annonce

Superdygtige frivillige

Den type varer, der hidtil har været solgt på Christianshavn, vil fremover være at finde i andre af Røde Kors Hovedstadens butikker, og Thomas Mølgaard Andersen håber også, at de frivillige, der har drevet Gavebutikken, vil finde et nyt frivilligt fællesskab i af de andre forretninger.

- De frivillige har været superdygtige og har knoklet løs, understreger han.

Med lukningen af butikken er Røde Kors Hovedstaden ikke længere repræsenteret på Christianshavn, men Thomas Mølgaard Andersen vil ikke udelukke, at der på et tidspunkt igen kommer en butik i lokalområdet.

Du kan se, hvor Røde Kors-butikkerne i hovedstaden ligger HER


- De frivillige har været superdygtige og har knoklet løs

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce