Annonce
Indre By

Rådhuspladsen afspærres nytårsaften

Rådhuspladsen i København er sædvanligvis genstand for heftig affyring af nytårskrudt. Men ikke i år. Arkivfoto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Der bliver sat hegn op på Københavns Rådhusplads nytårsaften som et led i indsatsen for at begrænse coronasmitten i hovedstadsområdet.
Annonce

Store dele af Københavns Rådhusplads bliver afspærret nytårsaften. Københavns Kommune har efter dialog med Københavns Politi besluttet at indhegne det meste af pladsen for at sikre, at for mange mennesker ikke samles samme sted. Det sker som en konsekvens af de høje smittetal i Hovedstadsområdet.

Indhegningen betyder, at der nytårsaften ikke vil være adgang til væsentlige dele af Rådhuspladsen. Det sker for at undgå, at mange borgere samler sig på pladsen, som traditionelt tiltrækker store forsamlinger ved årsskiftet.

- Den nuværende situation med høje smittetal er meget alvorlig, og det er i det lys, at Københavns Kommune på vores opfordring sætter et hegn op rundt om det meste af Rådhuspladsen for at undgå, at alt for mange samles omkring fejring af indgangen til 2021. I år skal vi ikke kun holde afstand til fyrværkeriet, men også til hinanden, siger chefpolitiinspektør for Københavns Politi Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse.

Hegnet på Rådhuspladsen vil blive sat op i løbet af onsdag 30. december, og pladsen vil blive spærret helt af fra torsdag 31. december klokken 16 til 1. januar kl. 9.30. I det tidsrum er det ikke muligt at opholde sig på den indhegnede del af pladsen.

Det vil dog være muligt at krydse pladsen til fods og på cykel via en passage, ligesom der vil være adgang til metrostationen.

Hvis man forcerer hegnet og går ind på Rådhuspladsen, kan det udløse en bøde, lyder det fra politiet, der nytårsaften vil sørge for, at afspærringen bliver respekteret.

Annonce

Massivt til stede

Jørgen Bergen Skov opfordrer til, at retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne også bliver fulgt på årets sidste aften.

- Det er afgørende, at alle tager ansvar og husker de gode vaner med at holde afstand og ikke samler sig for mange på det samme sted. Det gælder ikke kun på Rådhuspladsen, men også alle andre steder i byen, hvor forsamlingsloftet på ti personer skal tages bogstaveligt. Vi kommer til at være massivt til stede i hele byen, så vores betjente kan bidrage til, at der holdes afstand og tages hensyn, både i forhold til smittefare og fyrværkeri, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

De københavnske familier betaler

Annonce