Annonce
Indre By

Renset for mudder og alger: Nu funkler havmanden igen i kanalen

Dykkere sætter skulpturen Agnete og Havmanden på plads i Slotsholmens Kanal. Skulpturen er blevet renoveret på et bronzestøberi. Foto: Christian M. Olsen
Den 28 år gamle skulptur Agnete og Havmanden er blevet renset og er nu tilbage på sin plads under vandet.
Annonce

Torsdag vendte en af byens markante skulpturer tilbage på sin plads på bunden af kanalen omkring Slotsholmen.

Bronzeskulpturen Agnete og Havmanden, der blev skænket til Københavns Kommune af kunstneren og fotografen Suste Bonnén i 1992, har været på bronzestøberi for at blive frisket op.

Agnete og Havmanden har til tider haft en hård tilværelse på bunden af kanalen. Skulpturen er flere gange blevet påsejlet, flere af figurerne har været væltet, og alger og skidt har plaget bronzeskulpturen.

Senest har mudder i forbindelse med metrobyggeriet på Gammel Strand gjort tilværelsen uklar for skulpturgruppen.

- Den har været udsat for lidt af hvert gennem tiden. Men nu står den smukt, som den skal, siger Suste Bonnén tilfreds til City Avisen, efter at en kran har løftet figurerne på plads, og en dykker med radiokontakt til kunstneren på kajkanten har sørget for, at vikler og afstande under vandet er de helt rigtige.

Annonce

Gammel folkevise

Mange er gennem tiden blevet overrasket og betaget af skulpturen, man pludselig får øje på i kanalen. Nu er der blevet endnu bedre grund til at nyde opstillingen under vandet, der tager udgangspunkt i folkevisen om Agnete og Havmanden.

Skulptøren og fotografen Suste Bonnén. Foto: Christian M. Olsen

Skulpturgruppen viser havmanden og hans syv sønner, som venter på, at Agnete skal komme tilbage. Mange digtere har benyttet motivet i folkevisen blandt andre H.C. Andersen i Agnete og Havmanden fra 1834.


Annonce
Annonce
arkitektur

Nu kan du indstille Årets Arne 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Røde Kors har brug for din hjælp

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce