Annonce
Indre By

Ro på i nattelivet: Nu kommer tyssemændene på gaden

Kommunale natteværter vil i de kommende tre måneder gå rundt i det københavnske natteliv. Arkivfoto: Klaus Sletting
Annonce

På fredag sender kommunen de første såkaldte natteværter ud i byens pulserende natteliv. De skal forsøge at nedbringe støjen.

Fra på fredag vil to såkaldte natteværter gå rundt i Indre Bys natteliv. Med dialog som vigtigste redskab skal de opfordre nattelivets festglade gæster til en mere hensynsfuld og afdæmpet adfærd.

I de kommende tre måneder vil to natteværter være opsøgende overfor nattelivets gæster fredag og lørdag nat fra klokken 22 til klokken 06.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har sammen med RF Experience (Roskilde Festival) og relevante aktører i nattelivet udviklet konceptet for natteværterne. Det bygger på Roskilde Festivals egne erfaringer og erfaringer fra andre europæiske storbyer.

Natteværterne, der også har fået den uofficielle betegnelse ’tyssemænd’, er kvinder og mænd, som er rekrutteret internt i kommunen og har været igennem en særlig uddannelse.

’Kommunale barnepiger’

Forsøget med natteværter skal forsøge at lægge en dæmper på støjen fra nattelivet, som mange beboere i Indre By gennem mange år har døjet med.

LÆS OGSÅ: Beboerforening vil nattefest til livs

Tidligere medlem af Bevillingsnævnet og suppleant til Borgerrepræsentationen for Liberal Alliance, Karina Bergmann har ikke dog stor fidus til projektet.

Som den eneste stemte hun i Kultur- og Fritidsudvalget imod at afsætte 400.000 kroner til ’planlægnings- og kompetenceudviklingsaktiviteter’ der skal lære natteværterne at få folk til at dæmpe sig.

»Jeg er klar over, at forsøget med natteværter bygger på gode erfaringer, men vi er nødt til at sammenholde udgifterne på 400.000 kroner med et eventuelt resultat, og det er min vurdering at de ikke kommer til at stå mål med dem,« siger Karina Bergmann.

»Hvis man kigger nærmere på hvad man får for pengene, er der tale om to tyssevagter uden myndighed, fredag og lørdag i tidsrummet kl. 22-06, i under tre måneder. Det er spild af skatteborgernes penge. Vi vil hellere bruge dem på offentlige toiletter og renhold. Og så mener jeg, at vi skal give Center for Miljøbeskyttelse flere ressourcer, så de kan føre tilsyn med støjniveauet jf. miljøbeskyttelsesloven, og sørge for at den håndhæves. Vi skal dog huske på, at bare fordi der er støj, er det ikke ensbetydende med at der er brud på lovgivningen,« siger Karina Bergmann, der ikke mener, at 'man skal regulere byen og bylivet ned i mindste detalje'.

LÆS OGSÅ: DEBAT: Nej tak til kommunale barnepiger

Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget for Radikale, Christopher Røhl Andersen er anderledes positiv over for forsøgsordningen:

»Jeg tror på, at dialog og koordinering mellem beboere, myndigheder og aktører i nattelivet er en af de allervigtigste fremgangsmåder til at sikre, at Indre By både har plads til beboere og et aktivt natteliv,« har den radikale Christopher Røhl Andersen tidligere skrevet i et debatindlæg i City Avisen.

Forsøgsordningen løber frem til 8. juni, hvorefter forsøget skal evalueres.

LÆS OGSÅ: DEBAT: Ja tak til natteværter i Indre By

Annonce
Annonce
Indre By

Få genåbnet byen - også om natten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce