Annonce
Indre By

Se de vilde ideer: Planer om bypark ved Tivoli breder sig

Visualisering af projektet. Projektgruppen understreger, at der ikke er tale om det endelige design. PR-illustration: Gehl Architects
Kunstneren Olafur Eliassen tilknyttes Tivolis for en bypark på Vesterbrogade - området breder sig til nu også omfatte Axeltorv.
Annonce

Sidste år lancerede Tivoli en storstilet plan om at omdanne Vesterbrogade mellem Rådhuspladsen og Bernstorffsgade til en grøn og bilfri bypark.

Nu er planerne gået ind i en ny fase. Gruppen bag projektet kan nemlig fremvise et opdateret visionsprojekt, som udvider den kommende bypark til også at omfatte Axeltorv.

Samtidig er den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, der bl.a. står bag Cirkelbroen, blevet knyttet til projektet sammen med Arkitektfirmaet Gehl og arkitekt Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces.

Visionen viser, at Vesterbro Passage kan gå fra at være en passage med trængsel til et inviterende opholdsrum, hvor naturen flettes ind i byrummet. Tanken er, at asfalt erstattes af træer, vand, dyreliv og illuminationer og skaber et nyt rekreativt område midt i København med plads til både ro og fordybelse og til fælles aktiviteter.

- Vi ønsker at forme den som et byrum, der aktivt forholder sig til menneskers liv i forandring, hvor opdelingen mellem arbejde og privatliv står til forhandling. Et fortættet grønt byrum med rekreative aktiviteter, der understøtter diversitet og forskellighed; et rum, der skaber unikke sansninger og oplevelser af luft, lyd og lugte, af natur i hjertet af København, siger Olafur Eliasson i en pressemeddelelse.

Annonce

Behov for åndehuller

Siden projektet blev afsløret sidste sommer har Tivoli og en nabogruppe bestående af Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP Ejendomme, PFA Pension og Industriens Pension, som tilsammen repræsenterer hovedparten af ejendommene i kvarteret, arbejdet videre med den oprindelige projektidé.

Visualisering: Gehl Architects

- Covid-19 har sat en tyk streg under behovet for flere grønne åndehuller i byerne. I Byparken i Vesterbro Passage og Axeltorv får københavnerne nye oplevelsesrige byrum og den skønneste cykelrute i byens centrum. Vi er meget tilfredse med udviklingen og ikke mindst den meget brede opbakning til projektet fra borgerne, handelsdrivende og politikerne, siger Tivoli-direktør Lars Liebst i en pressemeddelelse.

I Byparken i Vesterbro Passage og Axeltorv får københavnerne nye oplevelsesrige byrum og den skønneste cykelrute i byens centrum.


I Byparken i Vesterbro Passage og Axeltorv får københavnerne nye oplevelsesrige byrum og den skønneste cykelrute i byens centrum.

Lars Liebst


Det udestår at rejse den nødvendige eksterne fondsstøtte til at anlægge byparken, da finansieringen af projektet på nuværende tidspunkt ikke er helt afklaret.

Desuden skal der foretages en analyse af trafiksituationen i området, hvis biler og busser skal fjernes fra den trafikerede vejstrækning.

Visualisering: Gehl Architects

Finansiering og trafikanalysen skal være på plads, før byparken kan blive til virkelighed, men projektgruppen har et håb om, at den kan indvies i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Annonce