Annonce
BYLIV

Se kortet: Der er masser af lyspunkter, når Copenhagen Light Festival åbner til februar

Sådan så det ud, da Copenhagen Light Festival fyldte Ofelia Plads med lys i 2020. Igen i år bliver der trykket på kontakten. Arkivfoto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Copenhagen Light Festival åbner 5. februar med masser af flotte lysinstallationer i hele byen. Se programmet her.
Annonce

Synes du også, at vinteren har været ekstra mørk i år? Du kan godt begynde at glæde dig. For ikke nok med, at vi går imod lysere tider. Vi nærmer os også 5. februar.

Og det er dagen, hvor der bliver trykket på den store kontakt til årets udgave af Copenhagen Light Festival. Den fjerde af slagsen. Mørket vil blive brudt af mere endt 30 forskellige lysinstallationer og -oplevelser, der på hver deres måde vil skabe stemning rundt omkring i byen.

Værkerne kan fortrinsvis ses i Indre By, langs kanalerne og omkring Slotsholmen, men festivalen breder sig også til Amager, Sydhavnen og Vesterbro.

Årets festival går i gang, mens København ligesom resten af landet, fortsat er ramt af corona-restriktioner. Arrangørerne følger situationen tæt og ser på, hvordan nogle af de forskellige events kan gøres corona-venlige. Åbningsfesten på Børsen 5. februar bliver for eksempel digital.

Annonce

Lysende træer

Der er masser af nye lysindtryk i årets festival – og også nogle gengangere fra tidligere år.

Du kan for eksempel opleve lysende træer i Frederiksholms Kanal og bænke, der lyser i takt med Bent Fabricius-Bjerres største hits i Havnegade. I Nyhavn ud for Skuespilhuset vil der være lysende skulpturer under vandet, og på Kongens Nytorv kan du se lysinstallationen ’The Ice Is Melting At The Pøules’.

- Lys i byens rum forandrer byen med et midlertidigt greb, som står tilbage i folks hukommelse. Således er bygningerne for evigt forandret i folks bevidsthed, på trods af lysets flygtige natur. Så selvom lyset lander og letter som en fugl har lysfestivalen en indflydelse på folks opfattelse af København, år efter år, siger lysdesigner og bestyrelsesformand for Copenhagen Light Festival, Jesper Kongshaug, i en pressemeddelelse.


Lys i byens rum forandrer byen med et midlertidigt greb, som står tilbage i folks hukommelse.

Jesper Kongshaug


Du kan se alle festivalens lysende øjeblikke på kortet herunder – eller tjekke dem på festivalens hjemmeside 

Og husk så alle corona-restriktioner, forsamlingsforbud og almindelige hensyn til hinanden, når I bevæger jer ud for at se lys i mørket.

Copenhagen Light festival finder sted 5.-27. februar.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce