Annonce
Indre By

Sigfred Pedersen-cabaret går gennem Nyhavn igen - med maksimalt ni tilskuere

Allan Høier spiller alle roller til Allan Thorsgaards indspillede guitar-akkompagnement. Pr-foto

Søndag 17. maj har Teatret OPtimis repremiere på cabaret-vandringen ¿Søren elsker Katinka¿ gennem Nyhavn - indtil videre yderst intimt.

Annonce

Du kan sikkert nynne med på ’Katinka, Katinka, luk vinduet op’ og ’Jeg plukker fløjlsgræs og ridderspore’. Eller måske er du stødt på dem, når Phillip Faber har sunget morgensang med danskerne på DR1 i coronatiden.

Sangene fra den danske sangskat er af en af landets ypperligste visedigtere, Sigfred Pedersen. Det var også ham med ’Tørresnoren’ og ’Nu går våren gennem Nyhavn’.

Teatret OPtimis bringer liv til de folkekære sange, når de med repremiere 17. maj inviterer publikum med på en cabaret-vandring gennem Sigfred Pedersens liv og musikalske univers. Det sker med udgangspunkt i Nyhavn, der stod Sigfred Pedersens hjerte nær, hvor han boede i perioder og hvor han var flittig gæst på de musikalske beværtninger.

Annonce

Søren og Katinka

På vej gennem gaderne vil en fortæller, litteratur-eksperten Øllemave, Sigfred Pedersen selv og forskellige figurer fra hans vise-univers, bl.a. charmøren Søren Bramfri og den smækre Katinka, fortælle historien om Sigfred Pedersens bohemeliv. Naturligvis garneret med ørehængere fra hans sangskat.

Allan Høier spiller alle roller til Allan Thorsgaards indspillede guitarakkompagnement. Bo Skødebjerg har instueret.

Annonce

Sømænd og lette damer

’Søren og Katinka’ begynder i Nyhavn, hvor Sigfred Pedersens liv i havnen blandt snapse, sømænd og lette damer vil folde sig ud. Derefter går turen bl.a. til kunstnerkvarteret omkring Nikolaj Kirke, hvor Sigfred Pedersen tilbragte meget af sin ugdom, bl.a. på Café Nick. Siden var han selv ejer af Wessels Kro.

På grund af de aktuelle restriktioner i forbindelse med corona-situationen, bliver forestillingen indtil videre opført med maksimalt ni tilskuere pr. opførelse.

I forbindelse med forestillingen har Allan Høier og Allan Thorsgaard udgivet en CD med sangene fra forestillingen. Den indeholder bl.a. tre sange, der aldrig tidligere har været udgivet.

Billetter kan købes på teaterbilletter.dk, og du kan læse mere om forestillingen på optimis.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Langelinie tilbage til københavnerne

Annonce