Annonce
KULTUR

Skuespilhuset klar til ny sæson: Esben Smed på scenen i verdens største klassiker

Esben Smed spiller hovedrollen i Det Kongelige Teaters nye opsætning af Hamlet. PR-foto: Emilia Therese
Esben Smed spiller hovedrollen, når Skuespilhuset åbner den nye sæson med Shakespeare-forestillingen Hamlet, prins af Danmark.
Annonce

Det er et halvt år siden, at Skuespilhuset - ligesom byens øvrige scener - måtte skride til aflysninger af alle forestillinger på grund af corona-restriktionerne.

Lørdag 12. september tager Skuespilhuset hul på den nye sæson, og det bliver med verdens vel nok største klassiker, Shakespeares Hamlet.

Hamlet, Prins af Danmark, var også på plakaten, da Skuespilhuset blev indviet i 2008. I 2020-udgaven er det Esben Smed, der spiller hovedrollen. På scenen ses også Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Sara Viktoria Bjerregaard.

Skuespilchef Morten Kirkskov har iscenesat klassikeren.

- Hamlet, Prins af Danmark handler om alle de store ting i livet – døden og kærligheden – de valg, vi tager, og hvad vi stiller op med de valg, der allerede er taget for os. Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år, som har stillet nye spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske, udtaler Morten Kirkskov i en pressemeddelelse.


Det glæder mig uendeligt meget, at det netop er den slags klassiker, vi åbner med efter at have været lukket ned i et underligt halvt år, som har stillet nye spørgsmål til, hvad det vil sige at være menneske.

Morten Kirkskov


Der er premiere 12. september, og forestillingen spiller til 9. februar næste år. Undervejs drager den også på turné til en række jyske byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce