Annonce
CORONA

Smitten i københavnsk sogn er for høj: Gymnasium og to skoler lukker

Smittetallet er for højt i Sankt Pauls Sogn. Arkivfoto: Christian M. Olsen
Et højt corona-smittetal i Sankt Pauls Sogn lukker for Gefion Gymnasium, Sølvgades Skole og Nyboder Skole i mindst en uge. Der er intet, der tyder på, at sognet er ramt af særligt smitsomme varianter.

Gefion Gymnasium må sende eleverne hjem, og også Sølvgades Skole og Nyboder Skole er nødt til at lukke ned.

Det seneste døgn er der konstateret 22 nye smittede i Sankt Pauls Sogn. Incidenstallet er beregnet til 469 og ligger dermed over den grænse, hvor sogne skal lukke ned.

Det betyder, at gymnasier og grundskoler i sognet skal lukke ned, og det går altså ud over eleverne på Gefion Gymnasium, Sølvgades Skole og Nyboder Skole.

Annonce

- Gefion er desværre midlertidigt nedlukket igen. Smitten i skolens lokalområde er højere end tilladt, og Københavns kommune har derfor givet os påbud om nedlukning, skriver gymnasiet på deres hjemmeside.

Rektor på Gefion Gymnasium, Birgitte Vedersø, mener ikke, at det er rimeligt, at gymnasiet skal lukke ned, da kun tre procent af gymnasiets elever bor i sognet.

- Vi er overhovedet ikke involveret i smitten. Vores elever bor her ikke. De kommer fra Østerbro, indre by og Nørrebro, og de kommer kun i skole, og så går de hjem. Det er ærgerligt, siger hun til TV 2.

Borgere får SMS

Borgerne i Skt. Pauls Sogn modtager information om den lokale nedlukning på sms, lyder det fra Københavns Kommune.

- Københavns Kommune er fra den 16. april 2020 forpligtet til at lukke for fysisk fremmøde på skoler og fritidstilbud i Skt. Pauls Sogn i Indre By, da sognet opfylder kriterierne for nedlukning. Der er intet, der tyder på, at sognet er ramt af særligt smitsomme varianter, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Ved sogne-nedlukning lukker skoler og fritidsaktiviteter for fysisk fremmøde i sognet. Der bliver etableret nødpasning for 0.-4. klasser ved nedlukninger.

Dagplejer, vuggestuer og børnehaver vil stadig være åbne. Det samme gælder butikker.

Der bor 4689 mennesker i Sankt Pauls Sogn, der afgrænses af Øster Voldgade, Sølvgade, Adelgade, Klerkegade, Borgergade, Gernersgade, Esplanaden og Grønningen.

Kort over Sankt Pauls Sogn. Illustration: Københavns Kommune

Model for nedlukning

Modellen for nedlukning anviser, at kommuner skal nedlukke:

  • ved 200 eller flere smittede pr. 100.000 borgere i kommunen (testjusteret).

Og at sogne skal nedlukke, hvis følgende tre parametre er opfyldt:

  • Der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere
  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere.

Nedlukkede kommuner/sogne kan genåbne, når sognet/kommunen er under niveau for ét af de relevante parametre i syv dage i træk.

Annonce
Annonce
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce